عفو بینالملل: آپارتاید جنسیتی باید بهعنوان جنایت به رسمیت شناخته شود
- انتشار: ۲۹ جوزا ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 185026
سازمان عفو بینالملل با نشر بیانیهای گفته است که آپارتاید جنسیتی براساس قوانین بینالمللی باید بهعنوان جنایت به رسمیت شناخته شود.
ودر بیانیه این سازمان که روز (دوشنبه، ۲۸ جوزا) منتشر شده، آمده است که جامعه جهانی در به رسمیتشناختن و رسیدگی به سلطه و ستم نهادینهشده و سیستماتیک بر زنان، دختران و دگرباشان شکست خورده است.
اگنس کالامار، دبیرکل عفو بینالملل گفته است که این سازمان خواهان به رسمیتشناختن آپارتاید جنسیتی تحت قوانین بینالمللی است تا شکاف بزرگی در چارچوب حقوقی جهان پر شود.
او افزوده است: «هیچکس نباید اجازه داشته باشد که افراد را بهدلیل جنسیتشان مورد تجاوز، جداسازی، ساکتکردن یا طرد قرار دهید.»
با این حال، به گفتهی عفو بینالملل نسل به نسل از زنان و دختران، در سراسر جهان در معرض خشونت، سلطه و سرکوب نهادینه و سیستماتیک قرار گرفتهاند.
عفو بینالملل گفته از این که جهان تاکنون نتوانسته است، ظلم و سلطه سیستماتیک بر اساس جنسیت را بهعنوان یک جنایت تحت قوانین بینالمللی به رسمیت بشناسد و واکنش قوی در برابر آن نشان دهید، شرمآور است.
عفو بینالملل گفته است: «امروز ما به فراخوانهای پیشگامان شجاع، از جمله زنان افغانستان، ایران و فراتر از آن، میپیوندیم که راه درخواست به رسمیتشناختن آپارتاید جنسیتی در حقوق بینالملل را رهبری کردهاند.»
اگنس کالامار گفته است که جهان بالاخره باید آپارتاید جنسیتی را تحت قوانین بینالمللی به رسمیت بشناسد تا از تلاشها برای ریشهکنکردن این «جنایت شنیع» حمایت کند.
سرکوب زنان افغانستان توسط طالبان، آپارتاید جنسیتی دانسته میشود. در این دو سال اخیر، درخواستها برای به رسمیتشناختن این آپارتاید به یکی از خواستههای اصلی زنان و فعالان حقوق بشر تبدیل شده است.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارش جدید گفته است که به باور او، «سیستم نهادینهشدهی سلطه و سرکوب زنان و دختران افغانستان [توسط طالبان]، باید محرک بحث تدوین جنایت آپارتاید جنسیتی باشد؛ همانطور که سلطه و ستم سیستماتیک بر سیاهپوستها در افریقای جنوبی، فعالان و دولتها را واداشت تا جنایت آپارتاید را تعریف و به پایاندادن آن کمک کنند.
عفو بینالملل در بیانیهی خود گفته است که پیشنویس کنوانسیون جنایات علیه بشریت در حال حاضر در سازمان ملل تحت بررسی است و این یک فرصت مهم برای تقویت مبارزه برای عدالت جنسیتی است.
این سازمان تأکید کرده است که کشورهای عضو سازمان ملل باید از این فرصت برای گنجاندن آپارتاید جنسیتی در قوانین بینالمللی استفاده کنند.
نظرات(۰ دیدگاه)