طاهر زهیر انفجار غرب کابل را نفرتپراکنی علیه هزارهها خواند
- انتشار: ۲۲ اسد ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 190493
به دنبال انفجار در دشت برچی کابل، طاهر زهیر؛ وزیر اطلاعات و فرهنگ حکومت پیشین افغانستان این رویداد را «نفرتپراکنی» علیه هزارهها خواند.
به دنبال انفجار در دشت برچی کابل، عصر روز یکشنبه، ۲۱ اسد که چندین کشته و زخمی برجای گذاشت، طاهر زهیر؛ وزیر اطلاعات و فرهنگ حکومت پیشین افغانستان با اشاره به این انفجار گفت که «نفرتپراکنی خواسته یا ناخواسته افغانستان را عملا به سمت روانداییشدن سوق میدهد».
طاهر زهیر در اکس این انفجار را ناشی از «نفرتپراکنی» علیه هزارهها دانسته است.
خالد زدران؛ سخنگوی فرماندهی پولیس طالبان در کابل گفته است که بعد از ظهر یکشنبه در انفجار بمب کارگذاری شده در یک موتر مسافربری در دشت برچی، یک نفر کشته و ۱۱ نفر دیگر زخمی شدند.
آقای زهیر در یادداشت خود با اشاره به اینکه در این انفجار «۱۰ انسان هزاره کشته یا زخمی شدند»، گفته: «هیچ معلوم نیست که که کشت و چرا کشت، اما واضح است که این عمل پیامد نفرتپراکنی در کشور است.»
این مقام حکومت پیشین هشدار داده است که کشتار علیه یک «قوم مشخص»، که اشاره او به هزارهها، افغانستان را به سوی «روانداییشدن» پیش میبرد.
نسلکشی رواندا در درگیری میان دو قوم «هوتو» و «توتسی» بیش از ۸۰۰ هزار نفر از قوم «توتسی» کشته شدند. سازمان ملل این کشتار را به عنوان «نسلکشی» به رسمیت شناخته است.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت پیشین افغانستان افزوده است که «رواندا یکشبه به سوی تصفیه قومی نرفت. نفرتپراکنی آهستهآهسته وضع را به جایی رساند که در کمترین مدت نزدیک به میلیون انسان توتسی توسط هوتوها به قتل رسیدند.»
والی پیشین بامیان با اشاره به «نفرتپراکنی» در افغانستان گفت: «امروز هر ملا و مولوی آزادانه علیه یک قوم مشخص نفرتپراکنی میکند.»
در سالهای اخیر با افزایش کشتار هزارهها در افغانستان، فعالان هزاره در سراسر جهان کارزاری را برای به رسمیتشناختن «نسلکشی هزارهها» به راه انداختهاند.
اشاره آقای زهیر هم به همین کشتار هزارهها است.
محمدطاهر زهیر از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۰ عضو مجلس نمایندگان و از ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ والی بامیان بود.
آقای زهیر پیش از سقوط کابل به دست طالبان، چند ماه سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ شد، ولی با نزدیک شدن طالبان به بامیان در ۱۴۰۰، دوباره به این ولایت به عنوان والی برگشت.
طاهر زهیر پس از روی کار آمدن طالبان از انظار عمومی ناپدید شد و بعدا با شورش مهدی مجاهد، فرمانده هزارهتبار طالبان در ولسوالی بلخاب، به او پیوست، ولی چند ماه پس کشته شدن مجاهد، دست از مخالفت با طالبان برداشت و به دنبال آن به خارج از افغانستان رفت.
نظرات(۰ دیدگاه)