طالبان گزارش سیگار و نگرانی‌ها از ادامه تجارت مواد مخدر در افغانستان را «بیجا» خواندند

  • انتشار: ۱۷ اسد ۱۴۰۳
  • سرویس: اقتصاد
  • شناسه مطلب: 190016

یک روز پس از آن که نهاد بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) از ادامه تجارت مواد مخدر به ویژه تریاک در افغانستان گزارش داد و از آن ابراز نگرانی کرد، طالبان مدعی شدند که این گروه مواد مخدر را ریشه‌کن کرده و نگرانی سیگار «بیجا» است.

وزارت داخله طالبان امروز چهارشنبه، ۱۷ سرطان در اعلامیه‌ای با رد گزارش سیگار گفته که این نگرانی بی‌جا است و طالبان توانسته‌اند به تنهایی و با امکانات محدود مواد مخدر را از افغانستان ریشه‌کن کنند.

در اعلامیه این وزارت آمده که طالبان اقدام این گروه پس از تسلط بر افغانستان علیه مواد مخدر قاطعانه است و در اولویت‌های کاری وزارت داخله قرار داد. این وزارت مدعی شده که اقدامات عملی را برای ریشه‌کن کردن مواد مخدر انجام داده‌است.

در اعلامیه آمده‌است: «هیچ استثنایی در امر مبارزه با کشت، ترافیک، تولید، تورید، احتکار و ذخیره‌سازی مواد مخدر در افغانستان وجود ندارد و برای از بین بردن این پدیده شوم، پولیس [طالبان] قاطعانه مبارزه خواهد کرد».

این وزارت ادعا کرد که معتادان به مواد مخدر نیز از همه شهرهای افغانستان جمع‌آوری و درمان شده‌اند.

وزارت داخله طالبان افزوده که طالبان اجازه نمی‌دهند دوباره افغانستان «مانند سال‌های گذشته» به مرکز تجارت و ترافیک مواد مخدر مبدل گردد.

طالبان گفته‌اند که در دو دهه گذشته پول‌های هنگفت برای پروژه‌هایی زیر نام مبارزه با مواد مخدر سرازیر شد و ده‌ها کشور نیز در افغانستان حضور داشتند اما افغانستان به مرکز تجارت مواد مخدر تبدیل شده بود.

نهاد بازرس ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (سیگار) روز گذشته در گزارشی گفت که با وجود دستور رهبر طالبان در جهت ممنوعیت کشت و قاچاق موادمخدر، تجارت تریاک در این کشور همچنان ادامه دارد.

این نهاد افزوده که که تجارت تریاک بیش‌تر از انبارهای تجارت می‌شوند که قبلاً ذخیره شده‌اند. در گزارش آمده‌است که علاوه‌‌ بر این، بخش‌های خاص از افغانستان برای کشت خشخاش در برابر اعلام ممنوعیت طالبان، به دلیل فشارهای اقتصادی و سیاسی مقاومت کرده است.

سیگار دلیل مقاومت کشت‌ خشخاش در برخی از نقاط افغانستان را نبود کشت بدیل عنوان کرده و افزوده که طالبان از زمان ظهور شان تا کنون ۵ بار تلاش کردند تا کشت خشخاش را در افغانستان ممنوع کنند؛ اما هیچ کدام نتیجه‌بخش نبوده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *