طالبان در تخار و بدخشان، تخریب مزارع کوکنار را آغاز کردند
- انتشار: ۴ ثور ۱۴۰۴
- سرویس: اقتصادامنیت و حوادث
- شناسه مطلب: 223314

طالبان در ولایتهای بدخشان و تخار کارزار تخریب مزارع خشخاش در این دو ولایت را آغاز کردهاند.
مسوولان محلی طالبان در ولایتهای بدخشان و تخار کارزار تخریب مزارع خشخاش در این دو ولایت را آغاز کردهاند و بر محو کامل این مزارع تاکید کردهاند.
فرماندهی امنیهی طالبان در بدخشان گفته است که این کارزار دبروز چهارشنبه، ۳ ثور از ولسوالی کشم این ولایت آغاز شده است و تا محول کامل آن جریان خواهد داشت.
همزمان، فرماندهی امنیهی طالبان در تخار اعلام کرده است که دیروز حدود ۴۰ جریب زمین مزرعهی خشخاش در مرکز این ولایت تخریب شده است.
این فرماندهی افزوده است که این مزارع در روستاهای «گله خرمن، گوره قشلاق، خیرآباد» حوزه اول و مرکز شهر تالقان تخریب شدهاند.
فرماندهی امنیهی طالبان در تخار گفته است که روند تخریب مزارع خشخاش در این ولایت ادامه دارد.
این در حالی است که طالبان پس از تسلط بر افغانستان بارها ادعا کردهاند که کشت خشخاش در این کشور به صفر رسیده است.
طالبان سال پیش نیز کارزار گستردهای برای تخریب مزارع خشخاش در شمالشرق کشور آغاز کرده بودند.
در جریان این کارزار، نیروهای طالبان در شماری از ولسوالیهای بدخشان با کشاورزان درگیر شدند و شماری از باشندگان براثر شلیک نیروهای این گروه کشته و زخمی شدند.
از سوی هم دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، جغرافیای کشت خشخاش از جنوب به شمالشرق کشور تغییر کرده است.
در گزارش اخیر این نهاد که در اواخر سال گذشته میلادی نشر شد، آمده است که در سال ۲۰۲۴ بر خلاف سالهای قبل، ۵۹ درصد از مزارع خشخاش در شمالشرق افغانستان، بهویژه در بدخشان بوده است.
این نهاد در گزارش خود در مورد تولید تریاک در افغانستان نیز گفته که در سال گذشته میلادی دو سوم تریاک افغانستان در شمالشرق این کشور تولید شده است.
به گفتهی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در سال گذشته میلادی، ۴۳۳ تُن تریاک در افغانستان تولید شده است که نسبت به سال پیش (۲۰۲۳) میلادی ۳۰ درصد افزایش داشته است.
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ارزش این مقدار تریاک را حدود ۲۶۰ میلیون دالر برآورد کرده است که نسبت به سال قبل، ۱۳۰ درصد افزایش یافته است.
با اینحال، به گفتهی این دفتر سطح تولید تریاک در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۲ میلادی، زمانی که رهبر طالبان حکم ممنوعیت کشت و تولید مواد مخدر را صادر کرد، ۹۳ درصد کاهش یافته است.
نظرات(۰ دیدگاه)