طالبان از تخریب حدود ۲۰۰ جریب زمین کشت تریاک در جنوب افغانستان خبر دادند

  • انتشار: ۱۵ حوت ۱۴۰۲
  • سرویس: امنیت و حوادث
  • شناسه مطلب: 174341

در حالی که طالبان ادعا دارند که میزان کشت تریاک در افغانستان به صفر رسیده، وزارت داخله این گروه از تخریب حدود ۲۰۰ جریب زمین کشت تریاک در چند ولایت از جمله هلمند خبر داده است.

در خبرنامه‌ی این وزارت که امروز (سه‌شنبه، ۱۵ حوت) منتشر شده، آمده است که پولیس مبارزه با مواد مخدر در ولایت‌های هلمند، ارزگان، قندهار، فراه و ننگرهار چندین عملیات را برای تخریب کشت تریاک اجرا کرده است.

به گفته‌ی وزارت داخله طالبان، تنها در مرکز و ولسوالی‌های باباجی، باغران، واشیر، کجکی و موسا قلعه ولایت هلمند، ۱۵۰ جریب زمین کشت تریاک تخریب شده است.

همین‌طور، به گفته این وزارت، بیش از ۳۰ جریب زمین در ولایت‌های قندهار و ارزگان، هشت جریب در ننگرهار و مقداری هم در فراه از کشت تریاک پاکسازی شده است.

گفته می‌شود که بخش عمده تریاک و مواد مخدر در افغانستان، در جنوب این کشور از جمله هلمند تولید می‌شود.

طالبان در حالی از تخریب ۲۰۰ جریب کشت تریاک عمدتأ در ولایت‌های جنوبی خبر داده که ادعا دارند، پس از فرمان رهبر این گروه، تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به صفر رسیده است.

هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان در ماه حمل سال ۱۴۰۱ با صدور فرمانی، کشت، تولید و خرید و فروش مواد مخدر را در افغانستان «ممنوع» کرد. با گذشت حدود دو سال از صدور این فرمان، طالبان همچنان از تخریب مزارع تریاک خبر می‌دهند.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در ماه عقرب سال جاری خورشیدی در گزارش جدید خود گفته بود که کشت تریاک در افغانستان به‌دنبال ممنوعیت طالبان، ۹۵ درصد کاهش یافته است.

در این گزارش آمده بود که کشت تریاک در تمام نقاط کشور از ۲۳۳ هزار هکتار به ۱۰ هزار و ۸۰۰ هکتار در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

بر اساس این گزارش، کاهش کشت تریاک منجر به کاهش ۹۵ درصدی عرضه‌ی تریاک از شش هزار و ۲۰۰ تُن در سال ۲۰۲۲ به ۳۳۳ تُن در سال ۲۰۲۳ شده است.

ادعای کاهش ۹۰ درصدی مواد مخدر در افغانستان با پرسش مواجه است.

از جمله ایران که مسیری برای قاچاق مواد مخدر افغانستان دانسته می‌شود، می‌گوید که شاهد نشانه‌های کاهش کشف و ورود مواد مخدر به آن کشور نبوده است.

به‌تازگی اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران گفته است که این کشور شاهد افزایش تولید و ورود مواد مخدر صنعتی از افغانستان است.

مومنی گفته است که مقام‌های طالبان در مذاکرات با مقام‌های ایرانی گفتند که تولید و کشت مواد مخدر در افغانستان کاهش پیدا کرده، اما مواد مخدر در انبارهاست و با به اتمام رسیدن انبارها، «شاید ورود مواد مخدر به میزان ۹۰ درصد کاهش یابد».

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟