سازمان ملل: یکی از دلایل انزوای افغانستان محرومیت دختران از آموزش است

  • انتشار: ۶ حمل ۱۴۰۴
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 219405

با ادامه‌ محرومیت دختران از آموزش در چهارمین سال پیاپی، دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان «یوناما» آن‌ را نگران‌کننده خواند و «ابراز نگرانی و ناامیدی عمیق» کرد. به گفته این نهاد یکی از دلایل انزوای افغانستان در جامعه جهانی، محرومیت دختران از آموزش است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان «یوناما» امروز چهارشنبه، ۶ حمل از ادامه‌ محرومیت دختران از آموزش به «شدت ابراز نگرانی و ناامیدی» کرده است.

یوناما گفته است که این محدودیت همچنین یکی از دلایل اصلی ادامه‌ منزوی‌بودن افغانستان از جامعه‌ جهانی است.

یوناما با نشر بیانیه‌ای گفته است که منع آموزش دختران تنها سبب پیچیده‌شدن حقوق بشری، کمک‌های بشری و بحران‌های اقتصادی می‌شود.

رزا اوتنبایوا؛ نماینده‌ ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان و رییس یوناما گفته است: «سال جدید آموزشی افغانستان آغاز گردیده است، اما بازهم با نبود آشکار و زیان‌بار دختران در صنف‌ها.»

او افزوده است که منع آموزش نه تنها به آینده‌ی دختران آسیب می‌رساند، بلکه صلح و رفاه تمام مردم افغانستان را نیز متضرر می‌کند.

براساس آمار صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، با ادامه‌ محدودیت بر آموزش دختران در افغانستان، تنها در سال جاری ۴۰۰ هزار دختر از آموزش محروم می‌شوند و شمار کل دختران محروم از آموزش به ۲.۲ میلیون دختر می‌‌رسند.

به‌گفته‌ یونیسف، با ادامه‌ محدودیت تا سال ۲۰۳۰، بیش از چهار میلیون دختر در افغانستان از آموزش محروم می‌مانند.

رییس یوناما افزوده است: «از بابت این‌که مقام‌های حاکم به نادیده گرفتن درخواست‌‎‌های مردم از سراسر افغانستان ادامه می‌دهند، عمیقا ناامیدم.»

او تأکید کرده است که محدودیت بر آموزش چشم‌انداز احیای افغانستان را متأثر می‌کند و باید لغو شود.

رییس یوناما گفته است: «این محدودیت همچنان یکی از دلایل اصلی ادامه‌ منزوی‌بودن افغانستان از جامعه‌ جهانی است که احیای دوباره‌ این کشور را نیز به عقب می‌راند.»

او از کمک‌کنندگان خواسته است تا حد امکان به حمایت خود از مردم افغانستان، به‌ویژه از بخش آموزش ادامه دهند.

سال جدید تعلیمی هفته‌ گذشته بدون گشایش مکاتب دخترانه آغاز شد.

این چهارمین سالی است که سال جدید تعلیمی بدون بازگشایی مکاتب به‌روی دختران آغاز می‌شود.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *