سازمان ملل: زنان کارآفرین در افغانستان با موانع زیادی روبهرو هستند
- انتشار: ۳۰ حمل ۱۴۰۳
- سرویس: اقتصادتیتر 1سیاست
- شناسه مطلب: 178041
تحقیق تازه برنامه انکشافی سازمان ملل متحد «یواندیپی» نشان میدهد که زنان کارآفرین در افغانستان، حین انجام تجارت با موانع و هزینههای زیادی دستوپنجه نرم میکنند.
یواندیپی روز چهارشنبه، ۲۹ حمل با نشر نتیجه این تحقیق اعلام کرده است که بهرغم چالشهای بزرگ و محدودیتها در برابر کار زنان در افغانستان، اما تجارتهای زیر مالکیت و اداره آنها در کشور بهعنوان پایههای اساسی ثبات اقتصادی عمل میکند.
این تحقیق فعالیت زنان افغانستانی در بخش تجارت را طی سه سال گذشته مورد ارزیابی قرار داده است.
کانی ویگناراجا، مدیر منطقهای برنامه انکشافی سازمان ملل برای آسیا و اقیانوسیه در این مورد گفته است: «زنان کارآفرین در سختترین شرایط، جسارت و تدبیر باورنکردنی از خود نشان دادهاند.»
براساس این گزارش، تبعیض و محدودیتهای کاری فرا راه زنان کارآفرین افغانستانی و همچنان سیستم مالی بهشدت ضعیف، ۴۱ درصد از بیش از سه هزار زن مورد بررسی را مجبور به بدهکاری کرده است.
حدود سه چهارم پاسخدهندهگان هم گفتهاند که با محدودیتهای شدید حرکتی، از جمله عدم امکان سفر حتی به بازارهای محلی بدون محرم روبهرو هستند.
بربنیاد تحقیق یواندیپی، تنها پنج درصد از زنان کارآفرین در افغانستان از طریق بانکها یا موسسات مالی کوچک وام دریافت کردهاند.
طبق یافتههای این تحقیق، در مجموع ۱۵.۸ میلیون افغانستانی در ناامنی غذایی قرار دارند و نرخ اشتغال زنان نیز به شش درصد رسیده است.
به گفته یواندیپی، این نهاد در همکاری با شرکای خود از ۷۵ هزار کسبوکار کوچک در افغاستان حمایت و در مجموع برای ۹۰۰ هزار تن فرصتهای شغلی ایجاد کرده است.
استفان رودریکس، نماینده یواندیپی در افغانستان گفته است: «زنان مدتهاست که نیروی محرک رفاه خانوادهها در افغانستان بوده و نقش مهمی در حفظ اقتصاد محلی بازی میکنند.»
وی تاکید کرده است که این نهاد برای بلند کردن صدای زنان افغانستانی ادامه میدهد و سرمایهگذاری روی زنان را افزایش خواهد داد.
گفتنی است که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، این گروه زنان را از کار در دفاتر دولتی و خصوصی و نیز کار با موسسات بینالمللی ممنوع کرده است.
این اقدام طالبان زنانی را که نانآور خانوادههایشان هستند، با چالش روبهرو کرده است.
نظرات(۰ دیدگاه)