رکود طولانی‌مدت اقتصاد آلمان: پیش‌بینی انقباض مالی برای سومین سال متوالی

  • انتشار: ۲۲ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 210024

موسسه تحقیقاتی هاندلسبلات (HRI) در گزارشی اعلام کرد که اقتصاد آلمان در مسیر طولانی‌ترین رکود خود پس از جنگ جهانی دوم قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۵ برای سومین سال متوالی با انقباض مالی مواجه شود.

این موسسه کاهش ۰.۱ درصدی را پس از انقباض‌های ۰.۳ درصدی در سال ۲۰۲۳ و ۰.۲ درصدی در سال ۲۰۲۴ پیش بینی کرده است.

براساس گزارش راشا تودی، این رکود اقتصادی آلمان بدتر از رکود دو ساله اوایل دهه ۲۰۰۰ است و پیامد اثرات ترکیبی بحران انرژی، تورم مداوم و همه‌گیری کووید-۱۹ است.

برت روروپ، اقتصاددان ارشد هاندلسبلات، گفت: «اقتصاد آلمان در میانه بزرگ‌ترین بحران خود در تاریخ پس از جنگ جهانی دوم قرار دارد.»

چالش‌های جمعیتی، مانند افزایش سن هم به این فشار افزوده است. هاندلسبلات تخمین زده که پتانسیل رشد اقتصادی آلمان به ۰.۵ درصد در سال کاهش یافته است.

روروپ همچنین خاطرنشان کرد: «اقتصاد آلمان در آغاز یک دوره پیری شدید است.» داده‌های رسمی از اداره آمار فدرال که در ۱۵ ژانویه منتشر می‌شود، احتمالاً انقباض مالی در سال ۲۰۲۴ را تأیید خواهد کرد.

براساس گزارش راشا تودی، در حالی که هاندلسبلات پیش‌بینی کرده که در سال ۲۰۲۶ اندکی بهبود حاصل خواهد شد، انتظار می‌رود رشد اقتصادی آلمان تنها به ۰.۹ درصد برسد که بسیار کمتر از سطح قبل از بحران است.

بانک مرکزی آلمان نیز چشم‌انداز رشد خود را برای سال ۲۰۲۵ از ۱.۱ درصد به ۰.۲ درصد در دسامبر کاهش داده است.

تغییر فاز آلمان از گاز ارزان روسیه به گاز LNG گران‌ از ایالات متحده آمریکا، هزینه‌های انرژی را در این کشور افزایش داده و تولیدکنندگان و مشاغل کوچک را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. افزایش هزینه‌ها منجر به تعطیلی و ورشکستگی در صنایع مختلف از جمله شرکت‌های بزرگ مانند فولکس‌واگن شده است.

براساس این گزارش، قبل از تشدید درگیری اوکراین در سال ۲۰۲۲، آلمان بیش از نیمی از نیازهای انرژی خود را از گاز روسیه تأمین می‌کرد. در پی تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، تحویل گاز روسیه به شدت کاهش یا کاملاً قطع شد. در سپتامبر ۲۰۲۲، خطوط لوله نورداستریم که گاز روسیه را به آلمان منتقل می‌کردند، بر اثر انفجار تخریب شدند و همچنین در ۱ ژانویه ۲۰۲۵، روسیه مجبور شد به طور رسمی انتقال گاز به اتحادیه اروپا از طریق خاک اوکراین را متوقف کند.

این گزارش در ادامه افزود، بخش صادرات آلمان به ویژه کالاهای تولیدی با ارزش افزوده بالا، یکی از معدود نقاط قوت اقتصاد آلمان است. با این حال، این کشور با چالش‌های ناشی از عدم قطعیت‌های جهانی و قیمت‌های بالای انرژی نیز مواجه است.

از دست دادن گاز ارزان روسیه و افزایش هزینه‌های احیای اقتصادی آلمان را دشوار کرده است.

آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان اخیرا از تصمیم کشورهای اروپایی برای کنار گذاشتن گاز روسیه انتقاد کرد. او در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه که دسامبر گذشته انجام شد، ترتیبات گذشته را «وضعیت برد-برد» خواند و تاکید کرد که این ترتیبات انرژی ارزان قیمتی برای آلمان فراهم می‌کرد، در حالی که اکنون قیمت‌ها در حال انفجار هستند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟