روسیه: هدف از دولت همه‌شمول در افغانستان، بازگشت رهبران فراری به قدرت نیست

  • انتشار: ۲۲ میزان ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 156502

ضمیر کابلوف؛ نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در امور افغانستان می‌گوید که کشورش با طالبان درباره سیاستی که در داخل افغانستان روی دست گرفته‌اند اختلاف نظر دارد. او در عین حال تاکید کرده که هدف روسیه از تشکیل دولت همه‌شمول، بازگشت رهبران فراری افغانستان به قدرت نیست؛ اما هشدار داده که اگر تا ۲۵ سال آینده وضعیت به همین صورت ادامه یابد چیزی از افغانستان باقی نخواهد ماند.

ضمیر کابلوف؛ نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در امور افغانستان در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ترکیه – آناتولی گفته که «مسکو شکایتی از سیاست خارجی طالبان ندارد؛ اما با این گروه درباره‌‌ سیاست داخلی‌اش اختلاف نظر دارد».

آقای کابلوف همچنین گفته است که روسیه مبارزه طالبان با سازمان تروریستی «بین‌المللی خطرناک» مانند داعش را نیز تأیید می‌کند.

او افزوده: «همانطور که رییس‌ جمهور و وزیر امور خارجه بارها گفته‌اند، در مورد سیاست داخلی همچنان اختلاف نظر داریم. ما بیشتر نگران [ساختار] همه‌شمول سیاسی هستیم، به‌جای فراگیری قومیتی که طالبان بر آن اصرار دارند.»

کابلوف گفته که تأکید بر ساختار همه‌شمول سیاسی، به این معنا نیست که روسیه اصرار دارد دولت‌مردان فراری را در رهبری افغانستان بگنجاند.

او گفته: «آن‌ها قبلا انتخاب خود را انجام داده‌اند. بگذارید مردم افغانستان در مورد آن‌ها نتیجه‌گیری کنند.»

او تاکید کرده که گروه‌های قومی بزرگ غیر پشتون در افغانستان – تاجیک‌ها، هزاره‌ها، ازبیک‌ها و ترکمن‌ها – باید حق رأی و مشارکت در اداره‌ کشور را داشته باشند.

این دیپلمات روسیه تأکید کرده است که روسیه به طالبان دیکته نمی‌کند که چه کسی و چه زمانی باید در دولت حضور داشته باشند؛ اما «اصل همه‌شمول، برای تبدیل شدن افغانستان به یک دولت سنتی عادی مهم است».

کابلوف در بخشی از مصاحبه خود گفته که او انتظار دارد که تغییرات در ساختار سیاسی افغانستان، به‌ویژه ایجاد یک دولت فراگیر و حل مسائل حقوق بشری، در کمتر از یک ربع قرن آینده رخ دهد.

در همین حال او هشدار داده: «اگر وضعیت به همین شکل باقی بماند، در این مدت چیزی از افغانستان باقی نخواهد ماند.»

کابلوف در این گفتگو همچنین گفته که به رسمیت شناختن دولت طالبان زمانی به یک امکان واقعی تبدیل خواهد شد که آن‌ها به فراخوان جامعه جهانی برای یک ساختار سیاسی فراگیر توجه کنند.

او گفته است که چنین ساختاری به حل مشکلات دیگر، از جمله مسائل حقوق بشر، تضمین حقوق دختران و زنان و در نهایت زمینه‌سازی برای روند به رسمیت شناختن بین‌المللی طالبان کمک خواهد کرد.

کابلوف همچنین علاوه کرده که روسیه، همراه با چندین کشور منطقه، توسعه روابط با افغانستان را منوط به به‌رسمیت شناختن دولت طالبان نمی‌داند.

در همین حال، او گفته است که تصمیم روسیه برای حفظ سفیر خود در افغانستان «بر اساس عقل سلیم» است، زیرا به دلایل مختلف، از جمله منافع امنیتی روسیه و متحدانش در منطقه مهم است.

با گذشت بیش از دو سال تاکنون هیچ کشوری طالبان را به‌گونه‌ رسمی به رسمیت نشناخته است؛ اما شماری از کشورها، از جمله روسیه سفیر طالبان را پذیرفته‌اند و با این گروه رابطه‌ دیپلماتیک دارند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *