راهبرد عدم شناسایی برای قطع ارتباط طالبان با تروریزم شکست خورده است
- انتشار: ۳۱ اسد ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 1سیاست
- شناسه مطلب: 191584
پس از سومین سالگرد به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان و جشن این گروه به این مناسبت، نشریه «Himal» گزارش داده که راهبرد عدم شناسایی برای قطع ارتباط طالبان با گروههای تروریستی شکست خورده است.
نشریه «Himal» سهشنبهشب، ۳۰ اسد گزارش داد که طالبان سومین سالگرد تسلط بر افغانستان را در سال جشن گرفتند. این نشریه افزوده: «اگر قدرتهای جهانی امیدوار بودند که خودداری از به رسمیت شناختن دولت طالبان، آن را مجبور به تعدیل رفتار خود و اقدام علیه سایر گروههای شبه نظامی کند، این استراتژی شکست خورده است.»
در این گزارش همچنین آمده: «در سپتامبر ۲۰۲۳، طالبان مراسم مفصلی را برای استقبال از سفیر جدید چین در کابل برگزار کرد، این نشان دهنده اشتیاق این گروه برای ایجاد رابطه نزدیکتر با چین بود، رابطهای که ممکن است مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمهای بین المللی علیه طالبان و انزوای آن از سایر نقاط جهان را کاهش دهد. چهار ماه بعد، چین یک سفیر افغانستان را پذیرفت و تنها کشوری بود که از زمان به دست گرفتن قدرت توسط طالبان این کار را انجام داد. چین در میزبانی از یک سفیر، بیش از هر کشور دیگری در قدردانی از قدرت طالبان انجام داده است.»
براساس این گزارش پس از خروج امریکا در آگوست ۲۰۲۱ از افغانستان، جهان از اعتراف به اقتدار این گروه بنیادگرا بر افغانستان یا پیشنهاد کرسی به آن خودداری کرد.
در این گزارش آمده که انزوای افغانستان تنها به تکثیر گروههای شبه نظامی در قلمرو آن منجر شده و طالبان نتوانسته آنها را سرکوب کنند.
در این گزارش آمده: «طالبان که از حمایت بینالمللی کم یا بدون هیچ حمایتی برخوردار است و سه سال است تلاش میکند بر یک جمعیت فقیر و گرسنه حکومت کند. اکنون آنها نه تنها همسایگان افغانستان – پاکستان، ایران، چین و آسیای مرکزی از جمله روسیه – بلکه سایر نقاط جهان را نیز تهدید میکنند؛ بلکه زمان آن فرارسیده است که جهان یک رویکرد جایگزین برای افغانستان و طالبان در نظر بگیرد که این شامل تعامل دیپلماتیک محدود و مشروط، و احتمالا کمکهای مالی و حتی نظامی، با هدف کنترل طالبان و وادار کردن آنها به سرکوب سایر گروههای رقیب است.»
در این گزارش به روابط طالبان و دولت پاکستان اشاره شده و آمده که پاکستان کشوری است که در طول جنگ بیست ساله امریکا در افغانستان روابط عمیقی با طالبان داشت؛ اما پس از آگوست ۲۰۲۱ شاهد بدتر شدن روابطش با طالبان در کابل بوده است.
در همین حال، در گزارش گفته شده: «پاکستان برای اخراج صدها هزار افغانستانی که در قلمرو این کشور پناه گرفتهاند و ممکن است در برابر سرکوب توسط دولت طالبان آسیبپذیر باشند. اسلامآباد این سیاست را با طرح این موضوع توجیه کرده که گروههای شبه نظامی متعددی که پاکستان را مورد حمله قرار میدهند، از جمله تحریک طالبان پاکستان (TTP)، وابسته به طالبان افغانستان – در میان جمعیت پناهجویان پناه گرفتهاند.»
این در حالی است که در گزارشی از شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه جولای نیز آمده است که افغانستان کنونی بهشتی برای گروههای شبه نظامی، از جمله داعش خراسان با شبکهای متشکل از ۶۰۰۰ جنگجو و تحریک طالبان پاکستان با نزدیک به ۶۵۰۰ جنگجو است. آنچه که همواره از سوی طالبان رد شدهاند.
در این گزارش اشاره شده است که همکاری رو به رشد تحریک طالبان پاکستان با گروههایی مانند القاعده که در چندین ولایت افغانستان حضور دارد، میتواند اولی را به یک «تهدید فرامنطقهای»تبدیل کند.
در گزارش شورای امنیت سازمان ملل همچنین آمده است که داعش به تدریج در تیتی پی و سایر گروه ها نفوذ میکند.
بر اساس گزارش شورای امنیت، دلیل اصلی همکاری، ضرورت طالبان برای جلوگیری از ایجاد یک اتحاد بیش از حد عمیق توسط تحریک طالبان پاکستان با داعش است. داعش، که از ایدئولوژی فرقهای متفاوتی حمایت میکند و هدف آن ایجاد خلافت اسلامی است، رژیم طالبان را غیراسلامی میداند. اگر کابل علیه تحریک طالبان پاکستان اقدام کند، میتواند انگیزهای برای تحریک طالبان پاکستان برای یافتن متحدان جدید ایجاد کند و اتحاد بین تحریک طالبان پاکستان و داعش میتواند یک دشمن بزرگ برای کابل ایجاد کند.
نظرات(۰ دیدگاه)