دستور تازه طالبان: دختران بالای ۱۰ سال به مکتب نروند

  • انتشار: ۱۴ اسد ۱۴۰۲
  • سرویس: اجتماعیتیتر 2
  • شناسه مطلب: 148332

پس از روی‌کار آمدن طالبان در کشور، این گروه در اولین اقدام خود تمام دروازه‌های مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را بسته و به دختران اجازه رفتن به مکتب را ندادند؛ اما در تازه‌ترین مورد این گروه خواهان بسته شدن صنف‌های آموزشی و سواد آموزشی شده و به دختران بالاتر از ۱۰ سال اجازه رفتن به مکتب را نمی‌دهند.

گزارش‌ها حاکی است که مسئولان محلی حکومت طالبان به موسسه‌های آموزشی و مکاتب توصیه می‌کنند که اجازه ندهند دختران بالاتر از ۱۰ ساله در کلاس‌های مکاتب ابتدایی شرکت کنند.

منابع به بی‌بی‌سی گفته‌اند که در ولایت غزنی، مسئولان وزارت معارف به مدیران مکاتب و صنف‌های آموزشی کوتاه مدت گفته‌اند «دختران بالای ‍۱۰ سال اجازه تحصیل در مکاتب ابتدایی را ندارند».

همچنین منابع سازمان‌های کمک‌رسان غیردولتی در حوزه آموزش به شرط ناشناس ماندن نامشان به بی‌بی‌سی گفته که چنین توصیه‌ها و دستوراتی به صنف‌های سوادآموزی نیز رسیده است.

در برخی از ولایات گفته شده که مقام‌های محلی وزارت امر به معروف و نهی از منکر، اقدام به تفکیک دختران براساس سن کرده‌اند و از مدیران مکاتب دخترانه خواسته‌اند دانش آموزان بالاتر از صنف سوم را به خانه بفرستند.

در همین حال، یک دانش آموز صنف ششم در شرق کشور به بی‌بی‌سی گفته: «به ما گفته شد دخترانی که قدبلند و بالای ۱۰ ساله هستند اجازه ورود به مکتب را ندارند.»

اما سخنگوی وزارت امر به معروف طالبان در کابل به بی‌بی‌سی این موضوع را تایید نکرد. محمدصادق عاکف؛ سخنگوی این وزارت به بی‌بی‌سی گفته: «از طرف ما، اداره امر به معروف چنین امری نشده است و اگر کاری انجام شده، مربوط به وزارت معارف می‌شود».

اما وزارت معارف طالبان تاکنون در این زمینه چیزی نگفته است.

دو سال پس از روی کار آمدن طالبان هنوز دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکاتب را ندارند.

یک عضو اداره نظارت وزارت معارف طالبان در کابل نیز به بی‌بی‌سی تایید کرد که آن‌ها نیز «خبرهایی» شنیده‌اند؛ اما افزوده که هنوز نامه یا دستور رسمی در این زمینه دریافت نکرده‌اند.

این در حالی است که مقام‌های طالبان بارها در نشست‌های بین‌المللی در مورد تحصیل و کار زنان زبان ملایمی به کار برده و بر «موقتی» بودن آن تاکید کرده‌اند.

در آگست سال گذشته ذبیح الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان گفت: «ما در برخی از زمینه‌ها برای رفتن دختران به دانشگاه‌ها و مکاتب مشکل داریم، کار روی آن ادامه دارد و به زودی حل خواهد شد.»

نه تنها مشکلات حل نشده، انتقاد بسیاری از طالبان این است که دایره کار و تحصیل برای زنان روز به روز تنگ‌تر می‌شود و این موضوع نگرانی‌ها از آینده تاریک بدون آموزش در افغانستان را بیشتر کرده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟