تجارت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دالری افغانستان و آسیای مرکزی در ۱۰ ماه

  • انتشار: ۱۴ دلو ۱۴۰۳
  • سرویس: اقتصاد
  • شناسه مطلب: 213022

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده است که افغانستان طی ۱۰ ماه گذشته به ارزش یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دالر با آسیای‌ مرکزی تجارت داشته است.

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده است که افغانستان در ۱۰ ماه نخست سال‌ جاری خورشیدی، به ارزش یک میلیارد و ۶۹۶ میلیون دالر امریکایی، دادوستد تجاری با کشورهای آسیای مرکزی داشته است.

عبدالسلام جواد؛ سخنگوی این وزارتخانه در ایکس گفته است که ارزش این تجارت در ۱۰ ماه نخست سال ۱۴۰۳ خورشیدی، شامل صادرات ۱۱۲ میلیون دالر میوه خشک و تازه، آبمیوه، تالک و نباتات طبی به کشورهای آسیای میانه بوده است.

آخوندزاده افزوده که شماری از تاجران و صنعت‌کاران افغانستان، کشورهای آسیای میانه را بازار مناسبی برای تقویت تجارت این کشور می‌دانند و بر این باور اند که تقویت روابط تجاری با این کشورها می‌تواند اقتصاد ملی افغانستان را تقویت کند.

این در حالی است که وزارت صنعت و تجارت طالبان چند روز پیش از دادوستد تجاری به ارزش ۱۷۴ میلیون دالر با کشور روسیه در جریان سال جاری خبر داده بود.

این وزارت همچنین پیشتر گفته بود که مراودات تجاری افغانستان با ایران نیز در سال گذشته میلادی با رشد دوبرابری همراه بوده است.

در همین حال، پیشتر مسئولان وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کردند که در ۱۰ ماه نخست سال جاری مراودات تجاری این گروه با هند به ارزش ۷۶۳ میلیون دالر بوده است.

سخنگوی وزارت تجارت طالبان اعلام کرد که در ۱۰ ماه نخست سال جاری خورشیدی، مراودات تجاری افغانستان با هند به ارزش ۷۶۳ میلیون دالر رسیده است که از این میان، ۵۴۱ میلیون دالر آن را صادرات و ۲۲۲ میلیون دالر آن را واردات تشکیل می‌دهد.

او اگرچه به اقلام وارداتی افغانستان از هند اشاره نکرده اما افزود که اقلام عمده‌ صادراتی افغانستان به هند شامل انجیر خشک، هنگ، زعفران، کشمش، زیره و بادام بوده است.

در همین حال، مسئولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، بازارهای هند را یک بستر مناسب برای فروش فرآورده‌های افغانستان می‌دانند و بر ایجاد تسهیلات بیشتر برای بازرگانان، به‌ویژه در زمینه ویزای بازرگانی، تأکید می‌کنند.

خان‌جان الکوزی؛ عضو هیأت مدیره این اتاق، وضعیت روابط تجاری افغانستان با هند را خوب توصیف نموده می‌گوید: «امکانات بیشتری برای گسترش این روابط وجود دارد.»

به گفته او، واردات افغانستان از هند کاهش یافته که دلیل اصلی آن نبود ویزا برای تاجران است.

این در حالی است که افغانستان پس از ایران و پاکستان بیش‌ترین دادوستد تجاری را با هند دارد. این دادوستد از طریق گذرگاه‌هایی مانند کراچی، چابهار، واگه و بندرعباس انجام می‌شود.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *