بیش از ۵۰۰ خانواده در یک روز از ایران و پاکستان به کشور برگشتند

  • انتشار: ۷ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: اخبار مهاجرین
  • شناسه مطلب: 223681

رسانه‌های نزدیک به طالبان گزارش داده‌اند که بیش از ۵۰۰ خانواده در یک روز از ایران و پاکستان به کشور برگشتند.

خبرگزاری باختر که تحت کنترل طالبان است امروز یک‌شنبه، ۷ ثور گزارش داده است که در یک روز گذشته ۵۷۲ خانواده مهاجر کشور از ایران و پاکستان به گونه اختیاری و اجباری اخراج شدند.

بر بنیاد گزارش طالبان، از این میان، ۵۰۸ خانواده را پاکستان و ۶۴ خانواده دیگر را ایران اخراج کرده است.

این در حالی است که ۲۹۴ خانواده از طریق گذرگاه تورخم و ۲۱۴ خانواده نیز از مسیر سپین بولدک به افغانستان برگشته‌اند.

در همین حال، ۲۶ خانواده از طریق مرز پل ابریشم، ۱۲ خانواده از گذرگاه بهرامچه در هلمند، ۲۶ خانواده دیگر از مسیر اسلام قلعه در هرات وارد کشور شده‌اند.

بربنیاد آمارهای ارائه‌شده، گزارش‌های خبرگزاری باختر نشان می‌دهند که ایران و پاکستان در یک هفته پیش از این (از ۳۰ حمل تا ۵ ثور)، ۵ هزار و ۹۷۷ خانواده مهاجر افغانستان را اخراج کرده‌اند.

این یافته‌ها نشان‌ می‌دهند که در این مدت پاکستان ۴۰۸۲ خانواده و ایران ۱۸۹۵ خانواده مهاجر کشور را به گونه «اجباری و اختیاری» اخراج کرده‌اند.

همزمان با برگشت بی‌سابقه مهاجران از کشورهای همسایه، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌گوید که افغانستان بیشتر از هرزمان دیگر به کمک نیاز دارد.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که با برگشت مهاجران از ایران و پاکستان، نیاز به کمک‌های بشردوستانه افزایش یافته است.

سازمان ملل متحد افزوده است که زنان و دختران با آمدن در افغانستان با آینده ناروشن روبه‌رو هستند و کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان در بخش کمک‌های اضطراری همکاری خواهد کرد.

پیش از این، برخی از مهاجران گفته‌اند که در افغانستان نگران فقر و بیکاری هستند.

در همین حال، پیشتر برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی از وضعیت افغانستان، اعلام کرد که خدمات هوایی این برنامه در افغانستان ممکن است به‌دلیل کمبود شدید بودجه متوقف شود.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد گفت که پرواز امدادگران به سخت‌ترین نقاط افغانستان برای ارسال کمک‌های بشردوستانه، ممکن است به دلیل کمبود شدید بودجه متوقف شوند.

این نهاد سازمان ملل متحد همچنین گفته است که برای ادامه این پروازها در سال ۲۰۲۵ به ۱۰.۵ میلیون دالر نیاز است.

برنامه جهانی غذا به‌ویژه پس از تعلیق کمک‌های امریکا با مشکلات مالی شدیدی روبرو شده است.

امریکا در سال گذشته ۴.۵ میلیارد دالر از بودجه ۹.۸ میلیارد دالری این سازمان را تامین کرده بود.

برنامه جهانی غذا به افرادی که به دلیل کمبود محصولات زراعتی، درگیری‌ها و تغییرات اقلیمی با گرسنگی مواجه هستند، کمک‌های غذایی و نقدی ارائه می‌دهد.

براساس گزارش دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد، در حال حاضر بیش از ۲۳ میلیون افغانستانی به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

پیشتر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز هشدار داده بود که با بازگشت حدود پنج هزار مهاجر در هر هفته، میلیون‌ها نفر در افغانستان با فقر، بی‌خانمانی و شرایط دشوار انسانی روبرو شده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *