بنت: نباید با طالبان مانند دولت رفتار شود
- انتشار: ۲۹ جوزا ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 1سیاست
- شناسه مطلب: 185090
در ۵۶-مین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد افغانستان ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: با طالبان نباید مانند دولت رفتار شود.
ریچارد بنت؛ گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، امروز سهشنبه، ۲۹ جوزا گفت که طالبان به عنوان دولت به رسمیت شناخته نمیشوند و نباید مانند یک دولت با آنها رفتار شود.
او تازهترین گزارش خود از وضعیت حقوق بشر در افغانستان را امروز به پنجاه و ششمین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل در جنوا ارائه کرد.
آقای بنت با اشاره به سومین نشست دوحه گفت که نباید زنان و دختران به حاشیه رانده شوند و حکومت طالبان «نباید اجازه داشته باشد که شرایط جلسات با میزبانی سازمان ملل را دیکته کند.»
او گفت که گزارش امروزش بر تبعیض و سیاستهای ضد زن حکومت طالبان متمرکز است و عملکرد طالبان در این زمینه خشونت با تمام جمعیت است:
«خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان بسیار شدید و گسترده است. من به این نتیجه رسیدهام که ممکن است جنایت علیه بشریت شمرده شود.»
آقای بنت سیاستهای طالبان در این زمینه را «فراگیر و روشمند که با سیاستهای دستوری اجرا میشوند» خواند و گفت که از جون گذشته، حکومت طالبان با صدور دستکم ۵۲ فرمان دیگر محدودیت زنان و دختران را تشدید کرده است که فراگیر اجرا میشوند.
او گفت که این نظام سلطه و سرکوب زنان و دختران باید بحث در مورد تدوین آپارتاید جنسیتی را به عنوان جنایت علیه بشریت برانگیزد و از تمام ابزارها برای تغییر این وضعیت استفاده شود.
نصیر اندیشه؛ سفیر دولت قبلی افغانستان در ژنو در این جلسه گفت که با توجه به این گزارش، دولتها نباید روابط خود را با حکومت طالبان عادی کنند.
او خواستار تحقیق مستقل شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد وضعیت افغانستان شد.
سه زن افغانستانی نیز در این جلسه صحبت کردند.
یکی از آنها که از داخل افغانستان صحبت میکرد گفت دخترانی که از تحصیل محروم شدهاند مجبورند تن به ازدواج اجباری بدهند و برخی دست به خودکشی میزنند.
سحر فطرت؛ پژوهشگر در سازمان دیدهبان حقوق بشر میگوید زنان افغانستانی از روندهای سازمان ملل از جمله نشست سوم دوحه حذف شدهاند که نقض صریح قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل در باره زنان، صلح و امنیت است.
خبرگزاری فرانسه دیروز به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که نمایندگان جامعه مدنی در جلسات رسمی نشست دوحه که نمایندگان حکومت طالبان حضور دارند شرکت نخواهند داشت.
نشست سوم دوحه در باره افغانستان قرار است در آینده برگزار شود و موضوعهای اصلی آن مسائل اقتصادی و مبارزه با مواد مخدر هستند.
ذبیحالله مجاهد؛ سخنگوی حکومت طالبان گفته است که آنها بنا به «اجندای این نشست» تصمیم به شرکت گرفتهاند.
فعالان زن افغانستانی در روزهای اخیر با نشر اعلامیههایی خواستار تحریم نشست دوحه شده و مذاکره با حکومت طالبان را محکوم کردهاند.
هدر بار؛ مدیر بخش حقوق زنان در سازمان دیدهبان حقوق بشردر ایکس نوشت «غیرقابل تصور است» که نمایندگان کشورها در مورد افغانستان گفتگو کنند بدون اینکه حقوق زنان در دستور کار باشد و زنان مشارکت داشته باشند.
در همین حال، عفو بینالملل میگوید که «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان باید در قوانین بینالمللی جرم شناخته شود و به این «ستم نهادینه» باید نامی داده شود.
این سازمان بینالمللی مدافع حقوق بشر دیروز در بیانیهای گفت که مفهوم آپارتاید جنسیتی را «اولینبار» زنان فعال افغانستانی و فمنیستها در دهه ۱۹۹۰ در باره نقض سیستماتیک حقوق زنان در دوره اول حکومت طالبان به کار بردند.
چهار زن برنده جایزه صلح نوبل نیز به کارزار بینالمللی برای به رسمیت شناخته شدن آپارتاید جنسیتی در حقوق بینالملل پیوستهاند.
نظرات(۰ دیدگاه)