برخی از سیاسیون و فعالان حقوق بشر خواهان حمایت جامعه جهانی از حقوق اساسی افغانستانی ها شدند

  • انتشار: ۱۶ میزان ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 197077

شماری از سیاسیون، مقام‌های پیشین حکومتی و فعالان حقوق بشر با ارسال نامه سرگشاده به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، از جامعه جهانی، به‌ویژه شورای امنیت، شورای حقوق بشر این سازمان و یوناما خواسته‌اند که از حقوق اساسی مردم افغانستان حمایت معنادار کنند.

آنان روز یک‌شنبه، ۱۵ میزان، با نشر این نامه تأکید کرده‌اند که نهادهای بین‌المللی باید برای تأمین حقوق شهروندان کشور که در اسناد بین‌المللی حقوق بشر درج شده است، اقدامات فوری و قوی انجام دهند.

به گفته آنان، بازداشت جاوید کوهستانی، آگاه سیاسی، از سوی طالبان «ناپدید شدن اجباری» تلقی می‌شود

در این نامه آمده است: «چنین اقدامات آشکارا و ناپدید شدن‌های اجباری نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر است.»

در نامه تصریح شده که محروم کردن کوهستانی از مراقبت‌های صحی براساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر، رفتار «ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز» است.

طبق این نامه، طالبان به‌گونه برنامه‌ریزی شده حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم افغانستان را زیر پا کرده‌اند.

سیاسیون و فعالان حقوق بشر همچنان از یوناما خواسته‌اند که به‌عنوان مأموریت سیاسی در افغانستان، برای شفافیت بیش‌تر بازداشت افراد، طالبان را زیر فشار قرار دهد.

در بخش از این نامه آمده است: «یوناما باید تضمین کند که طالبان را برای دسترسی بدون قیدوشرط افراد بازداشت شده به محاکم عادلانه زیر فشار قرار می‌دهد.»

آغاز تحقیقات از سوی کمیته رفع تبعیض علیه زنان در مورد سیاسیت‌های تبعیض‌آمیز طالبان در برابر زنان افغانستانی و وارد کردن فشار بر این گروه از سوی شورای امنیت به هدف رفع ممنوعیت سفر ریچار بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای افغانستان، از خواست‌های دیگر سیاسیون و فعالان حقوق بشر از نهادهای بین‌الملللی است.

این نامه توسط شماری از چهرهای سیاسی و فعالان حقوق بشر، از جمله داکتر رنگین دادفر اسپنتا، وزیر امور خارجه پیشین؛ ملک ستیز، محقق و مدافع حقوق بشر؛ عبداللطیف پدرام، سیاست‌مدار و رییس کمیته سیاسی مجلس فدرالیست؛ شهرزاد اکبر، رییس پیشین حقوق بشر افغانستان؛ شکریه بارکزی، عضو پیشین پارلمان و مجیب خلوتگر، روزنامه‌نگار امضا شده است.

گفتنی است که طالبان در بیش از سه سال گذشته حقوق شهروندان کشور، به‌ویژه زنان و دختران را نقض کرده‌اند.

در این مدت شمار زیادی از فعالان حقوق بشر و روزنامه‌نگاران از سوی طالبان بازداشت شده‌اند.

تنها در چند روز گذشته این گروه یک آگاه سیاسی و دو خبرنگار را بازداشت و زندانی کرده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟