بخش زنان سازمان ملل: جهان ابزار قویتر برای حمایت از حقوق زنان ندارد
- انتشار: ۴ میزان ۱۴۰۲
- سرویس:
- شناسه مطلب: 154516

بخش زنان سازمان ملل متحد در یک گزارش تازه که در آن به آخرین نشست این نهاد در ترکیه اشاره شده گفته که جهان ابزار قویتر برای حمایت از حقوق زنان در حالیکه مورد تهدید جدی قرار میگیرد، ندارد.
در گزارش بخش زنان سازمان ملل متحد که روز سهشنبه، ۴ میزان، نشر شده آمده که استفاده از مفهوم آپارتاید جنسیتی در مورد وضعیت افغانستان قانعکننده است، زیرا به محرومیت سیستماتیک جمعی اشاره دارد.
این بخش خاطرنشان کرده که برای بازتاب آنچه بر زنان در افغانستان میگذرد نیاز به تفکر در مورد چگونهگی ساختار یک کمپین موثر با توصیههای سیاستی خاص برای جامعه بینالمللی است.
این نهاد تصریح کرده است: «یک کمپین بینالمللی همچنین نیاز به شناسایی اقداماتی دارد تا اعضای طالبان را بهعنوان یک کل در قبال نقض حقوق بشر بدون وارد کردن آسیب بیشتر به مردم افغانستان پاسخگو کند.»
این سازمان افزوده است: «شدت بحران حقوق زنان در افغانستان سبب تأمل در مورد کفایت ابزارهای دیپلماتیک، حقوقی و سیاسی موجود برای پاسخگویی در مورد نقض گسترده حقوق زنان شده و این وضعیت مستلزم پاسخی منسجم جهانی به نقض خطرناک معاهدات جهانی حقوق بشر است.»
این نهاد، در ادامه گزارشش واکنش بینالمللی به نقض حقوق زنان در افغانستان را ناکارامد توصیف کرده است.
در عین حال، کارشناسان بخش زنان سازمان ملل متحد خیلی زیاد به استفاده از اصطلاح آپارتاید جنسیتی موافق نیستند و باور دارند که راههای زیادی برای توصیف وضعیت افغانستان از جمله بحران انسانی، بحران حقوق بشری وجود دارد.
به باور این نهاد، استفاده از اصطلاح آپارتاید جنسیتی ممکن به خوبی درک نشود و استفاده از آن میتواند بر تعامل روزانه با این گروه تأثیر بگذارد.
این سازمان همچنان خاطرنشان کرده که شفافیت در تعامل با طالبان برای حقوق بشر بهویژه زنان لازم است.
بخش زنان سازمان ملل ابراز نگرانی کرده که وضعیت موجود و تلاشهای آتی برای افزایش تعامل با این گروه میتواند منجر به بهرسمیت شناختن و عادیسازی روابط بین طالبان و کشورها شود، زیرا کشورها براساس محاسبات داخلی بهندرت حقوق زنان را در اولویت خود قرار میدهند.
گفتنی است بخش زنان سازمان ملل به تاریخ ۲۶ تا ۲۷ جولای نشستی را در مورد وضعیت زنان افغانستان در استانبول ترکیه تشکیل داد و در آن گروهی از کارشناسان به میزان کارآمدی ابزارهای جهانی حقوق بشر، سیاسی و دیپلماتیک برای رسیدهگی به بحران بیسابقه حقوق زنان در افغانستان پرداخت.
نظرات(۰ دیدگاه)