ایلان ماسک: هوش مصنوعی تا ۲۰۲۵ از هوش انسان‌ها پیشی خواهد گرفت

  • انتشار: ۴ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: فناوری اطلاعات
  • شناسه مطلب: 207872

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس، بر این باور است که هوش مصنوعی به زودی قادر خواهد بود از هر انسانی باهوش‌تر شود.

این پیش‌بینی ماسک در فاصله کوتاه پس از عرضه رسمی آرورا، نخستین ابزار تولید تصویر جدید شرکت هوش مصنوعی‌اش، ایکس اِی‌آی، انجام پذیرفت. آرورا یک نسخه به‌روزشده از اولین مدل تولید تصویر است که این کمپانی در ماه اکتبر معرفی کرد و به کاربران اجازه می‌دهد تصاویر بسیار واقعی خلق کنند.

در مقایسه با سایر مدل‌های هوش مصنوعی، آرورا محدودیت‌های کمتری دارد و تقریباً در هر لحظه می‌تواند تصاویر را با دقت بالا تولید کند؛ از جمله تصاویر شخصیت‌های معروف.

ماسک گفت: «به احتمال بسیار زیاد، هوش مصنوعی تا پایان سال ۲۰۲۵ از هوش هر انسانی فراتر می‌رود و شاید تا سال ۲۰۲۷ یا ۲۰۲۸ از هوش همه انسان‌ها پیشی بگیرد.»

این میلیاردر آمریکایی قویاً معتقد است هوش مصنوعی صددرصد تا سال ۲۰٣۰ از هوش همه انسان‌ها بالاتر خواهد رفت.

اوایل امسال، ایکس اِی‌آی سیستم آموزشی Colossus را راه‌اندازی کرد که به عنوان قدرتمندترین سیستم آموزش هوش مصنوعی در جهان توصیف شده و معیاری جدید در زمینه هوش مصنوعی که روز به روز پیشرفت می‌کند، ایجاد کرده است.

این در حالی است که چهره‌های برجسته و دانشمندان جهان در سال‌های اخیر نگرانی‌هایی را درباره خطرات بالقوه ناشی از پذیرش و استفاده بی‌رویه از فناوری هوش مصنوعی مطرح کرده‌اند.

ماه گذشته، دانشمند علوم کامپیوتری و استاد مشهور دانشگاه مونترال یوشوا بنجیو هشدار داد که ماشین‌ها به زودی می‌توانند بیشتر توانایی‌های شناختی و ادراکی انسان‌ها را در اختیار داشته باشند و در نتیجه با سخت‌تر شدن کنترل هوش مصنوعی، خطرات بزرگی برای بشریت ایجاد کنند.

این دانشمند کامپیوتر به این ترس رایج و عمومی اشاره کرد که ماشین‌های هوش مصنوعی که در حال حاضر آموزش داده می‌شوند نهایتاً «به سیستم‌هایی منتج می‌شوند که علیه انسان‌ها حرکت می‌کنند».

وی همچنین خطرات بالقوه نابرابری‌های اجتماعی و سیاسی ناشی از هوش مصنوعی را برشمرد و اشاره کرد که تعداد محدودی از سازمان‌ها و دولت‌ها قادرند از عهده ساخت ماشین‌های هوش مصنوعی قدرتمند و پرهزینه برآیند.

در ماه ژوئن، پاپ فرانسیس در سخنرانی خود در اجلاس سران جی هفت در ایتالیا، نسبت به وابستگی به انتخاب‌های انجام‌شده توسط ماشین‌ها هشدار داد.

پاپ تأکید کرد که الگوریتم‌ها «فقط می‌توانند واقعیت‌هایی در قالب اعداد را بررسی کنند»، در حالی که انسان‌هایی که خرد دارند و می‌توانند به کتاب مقدس گوش فرا دهند «نه تنها انتخاب می‌کنند، بلکه در دل خود نیز قادر به تصمیم‌گیری هستند».

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟