ایران بار دیگر خواهان حکومت همهشمول در افغانستان شد
- انتشار: ۱۴ اسد ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 189458
در ادامه تاکیدهای کشورهای همسایه و منطقه برای تشکیل یک حکومت همهشمول در افغانستان، ایران بار دیگر خواهان ایجاد دولت همهشمول در کشور شده و یک دیپلمات ایرانی بار دیگر به طالبان گفته که حکومت فراگیر یک حکومت ائتلافی، مشارکتی و جمع اضداد نیست.
سید رسول موسوی؛ دیپلمات ایرانی با استقبال از برگزاری نشست بررسی روابط حکومت جدید ایران با طالبان، گفت که تهران خواهان یک کشور با ثبات در همسایگی خود است.
موسوی با اشاره به انتقادها از تاکید ایران مبنی بر تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان، گفت حکومت فراگیر حکومت ائتلافی، مشارکتی و جمع اضداد نیست.
او در ایکس نوشت که در بخشی از نشست وزارت خارجه طالبان صحبت کلی درباره حکومت فراگیر شده است.
او افزوده که «سخنران این نشست اطلاعات و تحلیل درستی از آن ندارد.»
آقای موسوی از سخنران نشست طالبان اسم نبرده است؛ اما وزارت خارجه طالبان گفت که جعفر مهدوی، نماینده پارلمان پیشین افغانستان و یکی از چهرههای نزدیک به این گروه در این نشست گفته است جمهوری اسلامی از مسئله ایجاد حکومت همهشمول در افغانستان بگذرد.
براساس اطلاعات وزارت خارجه طالبان، آقای مهدوی گفته تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان «نه عملی است و نه قابل قبول.» او افزوده است نوعیت حکومت یک موضوع داخلی افغانستانی ها است.
جعفر مهدوی اما در ایکس گفته که سخنان او توسط معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان به اختصار آمده و به طور کامل به نشر نرسیده است.
آقای مهدوی در این یادداشت گفته ایجاد حکومت اسلامی ملی متشکل از همه اقوام در افغانستان اجتنابناپذیر است.
او افزوده که طرح حکومت همهشمول از سوی کشورها و ارائه فهرست از چهرههای فاسد هم از جانب طالبان و هم مردم افغانستان مردود است.
در همین حال، سید رسول موسوی گفته است که حکومت فراگیر یک حکومت ائتلافی، مشارکتی و یک حکومت جمع اضداد نیست.
این مقام ارشد وزارت خارجه ایران گفته حکومت در صورتی فراگیر است که به طور مؤثر همه اعضای جامعه را درگیر کند و در خدمت آن باشد.
او افزوده «اگر وضع و اجرای قوانین شفاف، بیطرفانه و پاسخگوی همه آحاد کشور باشد، آن حکومت فراگیر و پاسخگو است.»
معاون وزیر خارجه ایران افزوده است که حکومت فراگیر مساله ملی و داخلی افغانستان است.
او در ادامه گفته است ایران در جستجوی یک دولت با ثبات در همسایگی خود است.
آقای موسوی اخیرا پس از دیدار با عبدالکبیر؛ معاون سیاسی نخستوزیر طالبان، مدیریت روابط با این گروه را «سختترین و پیچیدهترین نوع مدیریت سیاسی در روابط دیپلماتیک» خواند.
سید رسول موسوی گفته که در ایران و افغانستان «عوامل چالشزای داخلی و خارجی» فراواناند.
نظرات(۰ دیدگاه)