اندونزیا ممنوعیت‌های طالبان را «بدون توجیه» خواند و نماینده قطر سکوت کرد

  • انتشار: ۲۰ سنبله ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 193718

در ادامه پنجاه‌وهفتمن نشست شورای حقوق بشر که وضعیت حقوق بشری در چند کشور به ویژه افغانستان را بررسی می‌کند، نماینده اندونزیا از ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران انتقاد کرد و گفت که این محدودیت‌ها دلیل موجه اسلامی ندارد. همزمان نماینده قطر در سخنانش هیچ اشاره‌ای به وضعیت حقوق بشری افغانستان تحت کنترل طالبان و نقض حقوق بشر از سوی این گروه نکرد.

این نشست روز دوشنبه، ۱۹ سنبله در شهر ژنو سویس برگزار شد و در آن نمایندگان کشورها و سازمان‌ها درباره وضعیت حقوق بشری افغانستان تحت کنترل طالبان صحبت کردند. اکثریت آنان محدودیت‌های ضد حقوق بشری از طالبان را غیر قابل قبول خواندند.

نماینده اندونزیا در این نشست از وخیم شدن وضعیت حقوق بشر، به ویژه سلب حقوق زنان در افغانستان انتقاد کرد. او گفت که طالبان دلیل موجه اسلامی برای منع آموزش زنان و دختران و دیگر مقررات عقبگرای خود ندارند.

وی افزود: «اندونزیا نگران وضعیت وخیم شدن حقوق بشری، به ویژه سلب حقوق کار و آموزش زنان در افغانستان است.این وضعیت افغانستان را از آینده‌اش محروم می‌کند».

نماینده اندونزیا در ادامه گفت که هیچ توجیه مذهبی برای ممنوعیت آموزش زنان و دختران و دیگر «مقررات حقوقی عقبگرا» وجود ندارد. وی ابراز امیدواری کرد که همکاری علمای مذهبی اندونزیا و افغانستان به فهم و عملی شدن برداشت بهتر از دین اسلام منجر شود.

نماینده قطر که روابط نزدیک با طالبان دارد نیز در این نشست سخنرانی کرد اما برخلاف کشورهای دیگر به موارد نقض حقوق بشر توسط طالبان به ویژه پس از انتشار قانون جدید امر به معروف اشاره‌ای نکرد. او بیشتر سخنرانی خود را به نقش سیاسی این کشور در افغانستان از جمله میزبانی از نشست‌های سازمان ملل در دوحه متمرکز کرد.

اندونزیا بزرگترین و پرجمعیت کشور اسلامی در جهان است که پیش از این مقام‌های آن به افغانستان نیز سفر کرده و در گفتگو با طالبان بر لزوم آموزش دختران در این کشور تاکید کرده‌اند. مقامات دیگر کشورهای اسلامی نیز در گفتگو با طالبان بر این موضوع تاکید کرده‌اند اما طالبان تا کنون نه خواست‌های جامعه جهانی و نه خواست‌های کشورها و سازمان‌های اسلامی را پذیرفته‌اند.

در کنار آن، قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان که به تازگی منتشر شده، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها بر زنان را افزایش نیز داده و حتا صدای زنان را «عورت» خوانده و تاکید کرده که صدای زنان نباید در بیرون از خانه شنیده شود. این قانون هرچند با واکنش‌های بین‌الملی مواجه شده اما طالبان بر اجرای آن تاکید دارند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟