انترپول با حمایت مالی چین از کشف مسیرهای قاچاق سلاح از افغانستان به پاکستان خبر‌ داد

  • انتشار: ۲۴ قوس ۱۴۰۲
  • سرویس: امنیت و حوادثتیتر 2
  • شناسه مطلب: 164389

سازمان پولیس جنایی بین‌المللی یا انترپول گزارش داده است که مسیر‌هایی را در پاکستان کشف کرده‌اند که از آن‌ برای انتقال سلاح گرم از افغانستان به این کشور استفاده می‌شود.

انترپول روز جمعه، ۲۴ قوس، گزارشش در مورد بازداشت حدود دو هزار تن در پیوند به حمل و قاچاق سلاح گرم غیرمجاز در سراسر آسیا را نشر کرد.

در گزارش این نهاد تذکر رفته است که نیروهای پولیس جنایی بین‌المللی در ولایات هم‌مرز پاکستان با افغانستان زیر اداره طالبان چندصد قبضه سلاح گرم، قطعات و‌ مهمات آن را افزون بر مسیر‌های قاچاق این کالا کشف و در پیوند به آن دست‌کم ۶۱۴ تن را بازداشت کرده‌اند.

محسن حسن بات، مدیر کل تحقیقات فدرال پاکستان گفته است: « قاچاق سلاح‌های گرم از افغانستان تهدیدی برای پاکستان و آسیای مرکزی است و ما نیاز بیشتری به محدود کردن انحراف و قاچاق این سلاح‌های گرم به کشورهای همسایه و فراتر از آن داریم.»

در گزارش این نهاد آمده است: «در آسیای مرکزی، جنوبی و شرقی، استفاده از سلاح‌های سبک و کوچک برای گروه‌های تروریستی و سازمان‌های جنایتکار به یک امر عادی تبدیل شده‌، زیرا ارزان‌اند و پنهان کردن، حمل و نقل و دسترسی به آنها آسان است.»

طبق گزارش انترپول، در یکی از عملیات‌های هماهنگ‌شده «تاریخی» در سراسر آسیا علیه سلاح‌های گرم و غیرقانونی، مقامات ۱۰ کشور بیش از یک هزار و ۷۰۰ تن را بازداشت و ۷۱۶ قبضه سلاح گرم، ۹۲۱ قطعه و ۴۵ هزار و ۳۸۳ گلوله را کشف و ضبط کرده‌اند.

بیشتر این سلاح‌ها از پاکستان به‌ویژه ولایات مرزی این کشور با افغانستان کشف‌و‌ضبط شده است.

این شمار از سلاح‌های گرم از ۱۳ تا ۲۴ نوامبر سال جاری طی عملیاتی زیر نام «Trigger-Salvo II» با هدف ایجاد اختلال در حرکت فرامرزی اسلحه‌های گرم و تعیین پیوندهای بالقوه بین گروه‌های جنایتکار سازمان‌یافته فراملی، قاچاق سلاح گرم و تروریست‌ها جمع‌آوری شده است.

به گفته انترپول، این عملیات در پاکستان سبب تحقیقات جدید و بینش بیشتر در مورد مسیرهایی شد که موترهای باربری از افغانستان برای حمل سلاح گرم و مهمات به پاکستان استفاده می‌کردند.

این عملیات توسط وزارت امنیت عمومی چین تامین مالی شده است.

گفتنی است که برونئی، چین، هانگ‌کانگ و ماکائو، اندونزیا، کوریای جنوبی، قرقیزستان، مغولستان، نیپال، پاکستان، فیلیپین و سنگاپور از جمله کشورهایی است که در این عملیات مشارکت داشته‌اند.

این گزارش در مورد کشف مسیرهای قاچاق سلاح از افغانستان زیر تسلط طالبان به پاکستان در حالی نشر شده است که طالبان همواره قاچاق این کالا به همسایه شرقی کشور را رد کرده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟