امیری: طالبان مردم را غمگین‌تر کرده است

  • انتشار: ۲۱ قوس ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 206231

رینا امیری؛ نماینده ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان، اعلام کرده است که سیاست‌های سخت‌گیرانه طالبان مردم را غمگین‌تر کرده است.

رینا امیری؛ نماینده ویژه امریکا برای زنان و حقوق بشر افغانستان، امروز چهارشنبه، ۲۱ قوس اعلام کرده است که سیاست‌های غیرانسانی، سخت‌گیرانه و غیرمنطقی طالبان، درد و رنج مردم افغانستان را عمیق‌تر کرده است.

امیری به مناسبت روز جهانی حقوق بشر نوشته که تعامل با طالبان بدون در نظر گرفتن حقوق بشر، امری بعید است.

او افزوده: «سیاست‌های فزاینده طالبان در زمینه آزار و اذیت جنسیتی زنان و دختران و نقض حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی، خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر، همچنان رنج مردم افغانستان را عمیق‌تر کرده و چشم‌انداز یک افغانستان صلح‌آمیز و پایدار را از بین می‌برد.»

به گفته امیری، سیاست‌های طالبان موجب حذف کامل زنان از جامعه شده است.

نماینده ویژه امریکا همچنان افزوده: «سیاست‌ها و دستورات بی‌رحمانه طالبان به وضوح نشان می‌دهند که آنان هیچ اراده‌ای برای احترام به تعهدات بین‌المللی افغانستان ندارند.»

اتحادیه فعالان حقوق بشر نیز به مناسبت «۱۰ دسامبر» گفت که طالبان دست به نقض گسترده حقوق شهروندان افغانستان زده‌اند و باید این گروه به محاکم بین‌المللی کشانده شود.

اتحادیه فعالان حقوق بشر در بیانیه‌ای افزوده که طالبان در بیش از سه سال گذشته اساسی‌ترین حقوق شهروندان افغانستان را سلب کرده‌اند.

در متن بیانیه این اتحادیه آمده: «حاکمیت طالبان مملو از نقض سیستماتیک حقوق بشر بوده که شامل سلب تمامی حقوق زنان و دختران، تبعیض گسترده قومی و مذهبی، سرکوب فعالان و خبرنگاران، اعدام‌های علنی و محرومیت شهروندان از ابتدایی‌ترین حقوق‌شان می‌باشد.»

این اتحادیه از دادگاه کیفری بین‌المللی خواسته است که نه‌تنها پرونده نقض حقوق زنان، بلکه نقض حقوق تمام شهروندان افغانستان را در نظر داشته باشد.

در همین حال، نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان نیز به‌مناسبت «روز جهانی حقوق‌ بشر» اعلام کرده است که حقوق‌‌ بشر برای ساختن یک دولت قوی در افغانستان و رفاه مردم این کشور، حیاتی است.

این نمایندگی افزوده است که «اتحادیه اروپا بار دیگر بر تعهد خود به حمایت از حقوق بشری تمام شهروندان افغانستان، به‌ویژه حق زنان برای کار و آموزش تأکید می‌کند».

از سوی دیگر، دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد (اوچا) در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی حقوق بشر گفت که طالبان باید تعهدات حقوق بشری را بپذیرند.

این دفتر در بیانیه‌ای افزوده که پیشینه طالبان با نقض گسترده حقوق بشر، از جمله تبعیض نظام‌مند علیه زنان و دختران، همراه بوده است.

رزا اوتنبایوا؛ نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل و رییس یوناما گفته: «اقدامات در پیوند به حفاظت و حمایت از حقوق بشر به‌صورت پیگیر و خطرناک در حال پسرفت است که زنان و دختران بار سنگین آن را متحمل می‌شوند.»

اوتنبایوا همچنین خاطرنشان کرده که طالبان باید ادعای نماینده‌گی مشروع از مردم را براساس قوانین سازمان ملل و ارزش‌های حقوق بشری ثابت کنند.

در همین حال، فیونا فریزر؛ نماینده کمیسار عالی سازمان ملل برای حقوق بشر در افغانستان تأکید کرده که اگر محرومیت زنان و دختران از حقوق‌شان ادامه یابد، بیانگر این است که سازمان ملل متحد در نقش خود شکست خورده است.

روز جهانی حقوق بشر به‌عنوان یادآوری برای محافظت از حقوق انسان‌ها در سراسر دنیا است، اما افغانستان تحت حاکمیت طالبان در بیش از سه سال گذشته شاهد نقض گسترده این ارزش‌ها بوده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟