امریکا بار دیگر خواهان پاسخگویی طالبان در برابر نقض حقوق بشر شد
- انتشار: ۲۱ میزان ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 197726
رینا امیری؛ نماینده ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان از قطعنامه اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره افغانستان استقبال کرده و بار دیگر خواهان پاسخگویی بیشتر در قبال نقض حقوق بشر در افغانستان تحت حاکمیت طالبان شده است.
رینا امیری؛ نماینده ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان جمعهشب، ۲۰ میزان بار دیگر خواهان حمایت قاطع جامعه بینالمللی از ریچارد بنت؛ گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد و یک رویکرد تمامابزار برای پاسگویی بیشتر در قبال نقض حقوق بشر در افغانستان شده است.
او از قطعنامه اخیر شورای حقوق بشر درباره افغانستان استقبال کرده و گفته که از ریچارد بنت؛ گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور افغانستان بهخاطر حمایت مداوم او از حقوق همه افغانستانی ها، بهویژه زنان و دختران و اعضای دیگر جوامع آسیبپذیر تشکر میکند.
او تأکید کرده: «جامعه بینالمللی باید در حمایت قاطع خود از گزارشگر ویژه و یک رویکرد تمامابزار برای پاسخگویی بیشتر باقی بماند. این یک امر هنجاری و استراتژیک و کلیدی برای یک افغانستان باثبات، اقتصادی و امن است.»
امیری افزوده است که گزارش بنت برای پنجاهوهشتمین نشست شورای حقوق بشر گام مهمی در تشریح تأثیر ویرانگر قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان خواهد بود که بهدنبال حذف خودمختاری زنان و دختران افغانستان و ازبینبردن فضای کوچکی است که آنان تلاش کردهاند تا برای خود ایجاد کنند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با تصویب بدون رأیگیری قطعنامه وضعیت حقوق بشر در افغانستان، مأموریت ریچارد بنت را بهعنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر برای افغانستان، برای یک سال دیگر تمدید کرد.
این شورا از آقای بنت خواسته است که گزارشی را در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان برای پنجاهوهشتمین نشست شورای حقوق بشر تهیه کند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین آقای بنت را مؤظف کرده است که با حمایت سایر مأموریتهای ویژه سازمان ملل متحد گزارشی در مورد دسترسی به عدالت و حمایت از زنان و دختران افغانستان و تأثیر اشکال متعدد تبعیض بر آنان برای پنجاهونهمین نشست این شورا تهیه کند تا براساس آن یک گفتگوی تعاملی تقویتشده در این مورد برگزار شود.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ممنوعیت سفر آقای بنت به افغانستان از سوی طالبان را محکوم کرده و از این گروه خواسته است که این تصمیم را لغو و با مکانیزمهای حقوق بشر سازمان ملل متحد همکاری کنند.
طالبان در اواخر ماه اسد سال جاری خورشیدی ورود ریچارد بنت به افغانستان را منع و او را متهم به پروپاگند علیه این گروه کردند.
آقای بنت این تصمیم طالبان را «یک گام به عقب» خواند و تأکید کرد که به مستندسازی نقض حقوق بشر در افغانستان ادامه میدهد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در قطعنامهای که در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان تصویب کرده، خواستار لغو قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان نیز شده است.
این شورا گفته است که این قانون تبعیض علیه زنان را نهادینه کرده و از طالبان خواسته است که سیاستهایی را که مانع بهرهمندی شهروندان افغانستان از حقوق بشری آنان میشود، لغو کنند.
نظرات(۰ دیدگاه)