افشای جنایات طالبان در کابل: ادعای امرالله صالح درباره تیرباران زخمیها در شفاخانه ۴۰۰ بستر
- انتشار: ۳ جدی ۱۴۰۳
- سرویس: امنیت و حوادثتیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 207693
امرالله صالح نوشت طالبان پس از تصرف کابل در ۱۶ و ۱۷ اگست ۲۰۲۱، مجروحان نیروهای امنیتی حکومت پیشین را که در شفاخانه چهارصد بستر تحت درمان بودند، کشتند و اجسادشان را در کانتینر انداختند. او مدعی شد که صلیب سرخ اجساد قربانیان را به خاک سپرده است.
طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، پس از فرار اشرف غنی، رئیسجمهور پیشین افغانستان، بدون درگیری وارد کابل شدند و اعلام «عفو عمومی» کردند. با اینحال، گزارشهای نهادهای بینالمللی و مقامات پیشین حکایت از ادامه انتقامگیری طالبان از نظامیان پیشین دارد.
امرالله صالح روز یکشنبه در صفحه اکس خود نوشت که طالبان تنها یک روز پس از ورود به کابل، نظامیان زخمی را در شفاخانه چهارصد بستر تیرباران کردند. او افزود که یکی از مقامات طالبان، برای اینکه مسئولیت این جنایت را از خود دور کند، موضوع کشف کانتینر پر از اجساد را به رسانهها گزارش داد.
این چهره مخالف طالبان همچنین ادعا کرد که حدود ۱۲۰۰ نفر در ولایتهای کنر و ننگرهار بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ توسط شخصی به نام «داکتر بشیر»، رئیس استخبارات طالبان، بدون محاکمه کشته شدهاند.
صالح همچنین گفت که در همان زمان، در کوچههای شهر قندهار اجساد سربازان محلی رها شده بود. او افزود که طالبان این اجساد را صرفاً به دلیل تعفن دور کردند و صلیب سرخ آنها را دفن کرد.
در آن زمان گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه طالبان از قوم اچکزی، متعلق به جنرال رازق، فرمانده نامدار پولیس قندهار، انتقامگیری کردهاند. طبق این گزارشها، صدها نفر از افراد این قوم توسط طالبان کشته شدند.
تا هنوز منابع معتبر خبری و حقوق بشری ادعاهای آقای صالح در مورد کشته شدن سربازان زخمی در شفاخانه ۴۰۰ بستر و تعفن اجساد سربازان پیشین در قندهار را تایید نکرده است.
امرالله صالح همچنین مدعی شد که «طراحان توافقنامه دوحه» برای جلوگیری از افشای این جنایات، مانع پوشش رسانهای این رویدادها شدند.
او با اشاره به اختلافات میان مخالفان طالبان گفت: «ضرر و درد ناشی از تسلط طالبان به همه گوشههای کشور رسیده است، اما شدت آن یکسان نیست.»
صالح در ادامه تاکید کرد که رهبران طالبان میان مردم جایگاهی ندارند. او تصریح کرد: «اگر فردا رایگیری برگزار شود، بسیاری از رهبران طالبان حتی برای عضویت در شورای ولایتی رای کافی به دست نخواهند آورد. آنها به همین دلیل از رایگیری و انتخابات نفرت دارند. مخالفت طالبان با انتخابات هیچ اساس شرعی ندارد، بلکه ناشی از آگاهیشان از میزان تنفر مردم نسبت به خود است.»
نظرات(۰ دیدگاه)