طالبان: تلاشها برای بازگرداندن هواپیماهای نظامی افغانستان بینتیجه مانده است
- انتشار: ۳۱ سرطان ۱۴۰۴
- سرویس: سیاست
- شناسه مطلب: 233854

فصیحالدین فطرت، رییس ستاد ارتش طالبان، امروز سهشنبه، ۳۱ سرطان، اعلام کرد که تلاشهای این گروه طی چهار سال گذشته برای بازگرداندن هواپیماهای نظامی ارتش پیشین افغانستان که هنگام سقوط دولت قبلی به خارج منتقل شده بود، به نتیجه نرسیده است. او تاکید کرد که این هواپیماها مالکیت افغانستان است و طالبان هرگز از حق خود صرفنظر نخواهند کرد.
در نشست ارائه یکساله دستاوردهای وزارت دفاع طالبان در کابل، فطرت بار دیگر به سرنوشت هواپیماهایی اشاره کرد که در حال حاضر در کشور ازبکستان نگهداری میشوند. مقامهای ازبکستان پیش از این در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ اعلام کرده بودند که ۲۲ فروند هواپیمای نظامی و ۲۴ چرخبال نیروهای مسلح افغانستان وارد حریم هوایی آن کشور شدهاند و تصمیم دارند آنها را به طالبان تحویل ندهند.
نماینده ازبکستان برای افغانستان، باری عصمتالله ایرگاشف، تصریح کرده است که این وسایل نظامی «اموال امریکاست» و با تفاهم واشنگتن در ازبکستان باقی خواهند ماند. در مقابل، رهبران طالبان بارها تاکید کردهاند که این هواپیماها اموال افغانستان است و خواهان بازگرداندن کامل آنها شدهاند.
همچنین، محمد یعقوب، وزیر دفاع طالبان، هشدار داده است که حکومت افغانستان اجازه نخواهد داد این تجهیزات نظامی توسط همسایگان شمالی کشور ضبط یا بهطور غیرمجاز استفاده شوند.
فصیحالدین فطرت ضمن بیان اینکه در چهار سال گذشته تلاشهایی انجام شده، اما هنوز نتیجهای حاصل نشده، افزود که طالبان ناامید نیستند و همچنان این موضوع را دنبال میکنند.رییس ستاد ارتش طالبان همچنین به وضعیت نیروهای وزارت دفاع اشاره کرد و گفت که جمعیت این وزارتخانه سال گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.
این امر پس از فرمان ملاهبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، در اوایل سال جاری صورت گرفت که ۲۰ درصد کارمندان وزارتهای امنیتی از جمله وزارت دفاع را به حالت «احتیاط فعال» فرستاد.
در بخش دیگری از اظهارات، فطرت به اقدامات مرزی طالبان اشاره کرد و اعلام داشت که در یک سال گذشته، ۱۵ لوا، ۳ کندک و ۷۶۵ پاسگاه در امتداد خط دیورند ساخته شده است. همچنین، حدود ۳۴۰ کیلومتر جاده در مناطق مرزی ایجاد شده تا این پاسگاهها را به هم متصل کند.
به گفته وی، ۱۳ مرکز هماهنگی با کشورهای همسایه نیز برنامهریزی شده که تاکنون ۷ مرکز آن فعال شدهاند.گفتنی است که طالبان مانند دولتهای پیشین افغانستان، خط دیورند را به رسمیت نمیشناسند و تنشهایی در این مرز به دلیل احداث پاسگاههای امنیتی میان نیروهای مرزی افغانستان و پاکستان رخ داده است
نظرات(۰ دیدگاه)