رنگین دادفر سپنتا: پذیرش دیپلماتهای طالبان توسط آلمان به معنای بهرسمیتشناسی رسمی است
- انتشار: ۳۱ سرطان ۱۴۰۴
- سرویس: بین المللتیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 233833

وزیر خارجه پیشین افغانستان، داکتر رنگین دادفر سپنتا، سیاست دولت آلمان در قبال افغانستان را بهشدت نقد کرده و پذیرش دیپلماتهای طالبان در شهرهای برلین و بن را محکوم نمود.
او این اقدام را به معنای بهرسمیتشناسی رسمی طالبان از منظر حقوق بینالملل خواند و هشدار داد که این رویکرد، دولت فدرال آلمان را به سطح سیاستهای روسیه در قضیه افغانستان تنزل میدهد.آلمان اعلام کرده است که پذیرش این دیپلماتها برای تسهیل روند اخراج مجرمان افغان صورت گرفته است.
با این حال، سپنتا تأکید کرد که چنین تصمیمی ارزشهای بنیادین حقوق بشر و حقوق زنان را زیر پا میگذارد و به ویژه زنان افغانستانی هرگز فراموش نخواهند کرد که در دوران سخت چه حقوقی از آنها سلب شد و چه کسانی در صحنه بینالمللی این ظلم را همراهی کردند.
او همچنین از مردم آلمان خواست تا با هوشیاری و بدون اعتماد کورکورانه به حکومت، رفتار دولت را زیر نظر داشته باشند و به ناکامی دولتشان در هنگام سقوط کابل در پانزدهم اگست ۲۰۲۱ اشاره کرد.
به گفته وی، شهروندان آلمانی در کابل هنگام فروپاشی نظم توسط دولت خود رها شدند و تخلیه کارکنان سفارت به کمک نیروهای بریتانیایی انجام گرفت.
در سوی دیگر، هانا نویمان نماینده آلمان در پارلمان اروپا نیز بهشدت سیاست پذیرش نمایندگان طالبان را مورد انتقاد قرار داد و گفت که تلاش حزب دموکرات مسیحی برای پذیرش طالبان صرفاً با هدف تسریع اخراج مجرمان افغان است، در حالی که هزاران متقاضی پناهندگی دیگر در پاکستان بلاتکلیف ماندهاند.
نویمان این وضعیت را «معامله ناپسند» و سیاست مهاجرتی را «مسموم» توصیف کرد.اخیراً آلمان ۸۱ پناهجوی مجرم افغان را به کشورشان اخراج کرده است؛ طالبان نیز اعلام کرده که این اخراجها در هماهنگی با آنان صورت گرفته است.
گفته میشود که طالبان همکاری در پذیرش این پناهجویان را مشروط به واگذاری نهادهای دیپلوماتیک افغانستان در آلمان و پذیرش نمایندگان دیپلماتیک خود کردهاند.
پیش از این، آلمان برای اخراج مجرمان افغان دست به همکاری با قطر و برخی کشورهای همسایه زده بود، اما اخیراً وزارت داخله این کشور اعلام کرده که بهتر است تماسها به صورت مستقیم با طالبان برقرار شود
نظرات(۰ دیدگاه)