سرویس دین و اندیشه

اعمال شب و روز عاشورا/ شب عاشورا را به احیا بگذرانیم

شب عاشورا از جمله شب های مهمی است و سید در کتاب «اقبال» برای این شب دعاها و نمازهای بسیار بافضیلت‌ روایت کرده، از جمله «صد رکعت» نماز که در هر رکعت پس از سوره «حَمد»، «سه مرتبه» سوره «توحید» خوانده و بعد از پایان صد رکعت «هفتاد مرتبه» بگوید: سُبْحانَ اللّٰهِ ، وَالحَمْدُ للّٰهِ ، وَلَا إِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ ، وَاللّٰهُ أَکْبَرُ ، وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّهَ إِلّا باللّٰهِ العَلِیِّ العَظِیمِ.

بیانیه شورای عالی علمای امامیه افغانستان به مناسبت فرارسیدن ایام ماه محرم‌الحرام و صفر

بسم الله الرحمن الرحیم
قال امام حسین (ع):
«اِنّی لَمْ أَخْرُجْ أَشِرًا، وَلا بَطِرًا، وَلا مُفْسِدًا، وَلا ظالِمًا؛ اِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الإصْلاحِ فی أُمَّهِ جَدِّی (ص)، أُریدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ، وَأَنْهى عَنِ الْمُنْکَرِ، وَأَسِیرَ بِسِیرَهِ جَدِّی وَأَبِی، عَلِیِّ بْنِ أَبِی‌طالِب (ع).»

احادیث گهربار امیرالمؤمنین (ع) با پیام‌های عمیق اخلاقی و اجتماعی

مجموعه‌ای از احادیث گهربار امیرالمؤمنین علی (ع) منتشر شده که با بینشی عمیق، موضوعات ریشه‌ای درون انسان را با جنبه‌های مختلف زندگی اجتماعی او گره می‌زند. این فرمایشات نورانی، نه تنها به دستورات اخلاقی برای رشد فردی می‌پردازد، بلکه با ارائه راهکارهای عملی، به درمان مشکلات و معضلات اجتماعی نیز یاری می‌رساند. این احادیث، نقشه‌ای جامع برای زیستن بر اساس ارزش‌ها و ایجاد جامعه‌ای سالم‌تر و انسانی‌تر ارائه می‌دهند.

دعای عرفه امام حسین (ع) + متن، ترجمه

روز نهم ذی‌الحجه روز عرفه است. روزی که زائران سپیده دم صبح راهی عرفات می‌شوند تا در جوی مملو از ایمان، خشوع و خضوع استغفار کرده و ارکان اصلی حج را به جا آورند. عرفات جمع عرفه به معنای شناخت است و از آنجا که وادی شناخت و معرفت خدا و نفس و خود است، عرفات نام گرفته است. عرفه روزی است که صد‌ها هزار زائر خانه خدا به صحرای عرفات می‌روند و در این روز بزرگ به درگاه خداوند متعال تضرع می‌کنند، روزی که آن‌ها خواستار تقرب به درگاه احدیت هستند. روزی که خواهان بخشش گناهان و تولدی دوباره‌اند.

فضیلت‌های روز عرفه: غسل، زیارت و دعاهای مخصوص + متن کامل دعاهای پربرکت این روز بزرگ

روز نهم، روز عرفه و از اعیاد بزرگ است، گرچه به اسم عید نامیده نشده و روزی است که خدا بندگانش را به عبادت و طاعت خویش دعوت کرده و سفره‌های جود و احسانش را برای آنان گسترده و شیطان در این روز خوارتر و حقیرتر و رانده‌تر و خشمناک‌تر از روزهای دیگر است.

متن و ترجمه صلوات خاصّه امام محمد باقر (ع)

صلوات خاصه امام محمد باقر (ع) که از کتاب مفاتیح الجنان انتخاب شده است را بخوانید.

اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ باقِرِ الْعِلْمِ، وَ إِمامِ الْهُدىٰ، وَقائِدِ أَهْلِ التَّقْوىٰ، وَالْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبادِکَ. اللّٰهُمَّ وَکَما جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبادِکَ، وَمَناراً لِبِلادِکَ، وَمُسْتَوْدَعاً لِحِکْمَتِکَ، وَمُتَرْجِماً لِوَحْیِکَ، وَأَمَرْتَ بِطاعَتِهِ، وَحَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِیَتِهِ، فَصَلِّ عَلَیْهِ یَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَّهِ أَنْبِیائِکَ وَأَصْفِیائِکَ وَرُسُلِکَ وَأُمَنائِکَ یَا رَبَّ الْعالَمِینَ.

امام صادق (ع)، پرچمدار حقیقت و بنیان‌گذار تمدن علمی تشیع

در روزگاری که امواج فتنه‌ و التقاط، بنیان‌های اعتقادی مسلمانان را تهدید می‌کرد، مردی از تبار نبوت، پرچم علم و حقیقت را برافراشت و با حکمت بی‌نظیرش، شیعه را صاحب مکتب و هویت کرد. امام جعفر صادق (ع)، ششمین پیشوای شیعیان، نه‌تنها بنیان‌گذار فقه جعفری، که معمار تمدن عقلانی شیعه بود؛ عالمی ربانی که با تربیت هزاران شاگرد، معارف اهل‌بیت (ع) را از دل خفقان سیاسی و انحرافات عقیدتی، تا همیشه تاریخ ماندگار ساخت.