وزیر آموزش و پرورش ایران هزینه‌های سنگین برای مهاجران افغان را بیش از کمک‌های سازمان ملل خواند

  • انتشار: ۱ اسد ۱۴۰۴
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 233929
علیرضا+کاظمی

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش ایران، در دیدار با فیلیپو گراندی، کمیسار عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، اعلام کرد که ایران سالانه حدود ۱۰۰ میلیون دالر برای ارائه خدمات آموزشی و سایر خدمات به مهاجران افغان صرف می‌کند. او افزود که در دو سال اخیر، کمک‌های سازمان ملل به ایران در این زمینه کمتر از یک درصد بوده است.

وی در این دیدار که روز سه‌شنبه در تهران صورت گرفت، درباره وضعیت دانش‌آموزان مهاجر افغان در ایران سخن گفت و تاکید کرد که ایران خدمات گسترده‌ای از جمله ثبت‌نام و تحصیل رایگان را برای این دانش‌آموزان فراهم کرده است. با این حال، کاظمی ابراز نگرانی کرد که حضور گسترده دانش‌آموزان افغان در مکاتب ایرانی، باعث افزایش تراکم کلاس‌ها شده و کیفیت آموزش دانش‌آموزان ایرانی پایین آمده است.

وزیر آموزش و پرورش ایران به کمبود فضای آموزشی نیز اشاره کرد و گفت که این موضوع هزینه‌های اضافی زیادی تحمیل کرده است. وی بیان داشت که مردم ایران انتظار دارند هزینه‌های صرف شده در آموزش بیشتر به نفع دانش‌آموزان ایرانی باشد.

در عین حال، کاظمی اظهار کرد که ایران آمادگی دارد تا بر اساس تفاهم‌نامه همکاری سه جانبه و اساسنامه مکاتب مجازی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش، تمامی دانش‌آموزان افغان را از طریق شبکه آموزش بومی آموزش دهد و مدارک تحصیلی معتبری به آن‌ها اعطا کند.

از سوی دیگر، فیلیپو گراندی ضمن ابراز نگرانی از محدودیت‌های طالبان در آموزش دختران در افغانستان، تاکید کرد که کمک‌های بیشتری به ایران باید اختصاص یابد، اما به دلیل مشکلات موجود، این امر ممکن نیست. او در دیدار دیگری با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، بر تداوم روند بازگشت داوطلبانه پناهندگان افغان به کشورشان تمرکز کرد و خواستار برگزاری نشست سه جانبه با نمایندگان طالبان و ایران شد.

کمیسار عالی سازمان ملل همچنین اظهار داشت که افغانستان از نظر اجتماعی و اقتصادی ظرفیت پذیرش حجم زیادی از مهاجران را ندارد، که این موضوع نیازمند حمایت بیشتر جامعه جهانی است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *