کودکان افغان به‌خاطر کمبود آب و خدمات صحی از آموزش باز می‌مانند

  • انتشار: ۳۰ سرطان ۱۴۰۴
  • سرویس: اجتماعیاقتصادتیتر 2
  • شناسه مطلب: 233792

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) بار دیگر درباره تأثیرات بحران کمبود آب در افغانستان و پیامدهای آن بر آموزش کودکان هشدار داده است.

تاج‌الدین اویواله، نماینده این صندوق، امروز دوشنبه، ۳۰ سرطان، اعلام کرد که کمبود دسترسی به آب سالم و خدمات صحی، به‌ویژه دختران را از رفتن به مکتب بازداشته است. او افزود که تاکنون ۹ مکتب در ولایت لوگر به آب سالم و خدمات صحی مجهز گردیده و بیش از ۲۳۰۰ دانش‌آموز از این امکانات بهره‌مند شده‌اند.

با این حال، مشکل تامین آب سالم در بیشتر مکاتب افغانستان پابرجاست و تعداد زیادی از دانش‌آموزان به‌خاطر نبود این امکانات آموزشی خود را از دست می‌دهند.

پیش‌تر یونیسف هشدار داده بود که اگر روند موجود ادامه یابد، منابع آبی کابل تا سال ۲۰۳۰ به‌طور کامل خشک خواهند شد. این نگرانی با گزارش‌های دیگر از جمله برنامه اسکان سازمان ملل متحد (UN-Habitat) تقویت شده است که بحران کم آبی در کابل را بی‌سابقه توصیف می‌کند.

بر اساس اظهارات این برنامه، سطح آب‌های زیرزمینی کابل به‌شدت کاهش یافته که بیش از شش میلیون نفر از جمعیت پایتخت افغانستان را در معرض تهدید قرار داده است.

این سازمان تأکید می‌کند که مقابله با این بحران به سرمایه‌گذاری‌های وسیع، همکاری‌های قوی و بالا بردن سطح آگاهی عمومی درباره مدیریت منابع آبی نیاز دارد.

کارشناسان نیز نشان داده‌اند که سطح آب‌های زیرزمینی کابل طی ده سال گذشته به‌علت افزایش سریع شهرنشینی و تاثیرات بحران آب و هوایی تا ۳۰ متر کاهش یافته است.

میزان برداشت آب سالانه در حال حاضر ۴۴ میلیون متر مکعب بیش‌تر از تغذیه طبیعی آب‌های زیرزمینی است که اگر این روند ادامه یابد، تا اوایل سال ۲۰۳۰، منابع زیرزمینی آب کابل به‌طور کامل خشک خواهد شد و هفت میلیون نفر از ساکنان این شهر با خطر کمبود آب روبه‌رو خواهند شد.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *