برگزاری استارت آپ ویکند برای اولین بار در ایران ویژه مهاجرین افغانستانی
- انتشار: ۶ دلو ۱۳۹۸
- سرویس: اجتماعی
- شناسه مطلب: 75863
استارت آپ ویکند امروزه سروصدای زیادی چه در ایران و چه در اقصی نقاط دیگر دنیا به پا کرده است.
این باراین رویدادبزرگ بانگرش جدیدبرای اولین باردرایران ویژه مهاجرین افغانستانی درحال برگزاری است .
در تاریخ جمعه ۴ دلو ماه سال ۹۸ پیش رویداد استارت آپ ویکند باحضور سخنرانان:
جناب آقای دکتر فرهت( استادیار و فوق تخصص نوزادان و رئیس انجمن نوزاد شمال شرق)
جناب آقای جعفری (کارآفرین نمونه معلولین خراسان رضوی )
جناب آقای قنبری کارآفرین موفق ومدیرپروژه های کلان
جناب آقای یوسفیان (نماینده تجارافغانستانی درایران)
جناب آقای زراعتی (مسئول اداره سیاسی ؛اجتماعی ؛فرهنگی اداره کل اموراتباع ومهاجرین خراسان رضوی)
جناب آقای مهندس علیزاده(کارآفرین حوزه آموزش ومسکن – نویسنده ومدرس)
آقای سلیمانی نماینده پارک علم وفن آوری خراسان رضوی و کمیساریای عالی سازمان ملل وجمعی ازبزرگان افغانستانی (انجمن هیئات مذهبی؛ انجمن سرمایه گذاران افغانستانی؛ انجمن نخبگان؛ خانه هنر؛ ؛ ؛ ، انجمن ورزشکاران، هنرمندان و دیگر بزرگواران مردم افغانستان رقم خورد.
اولین سخنران جناب آقای مهندس علیزاده نویسنده وکارآفرین حوزه آموزش مسکن به عنوان دبیراجرایی رویداد استارت آپ ویکند را یکی از متدهای کارآفرینی دانستند و اضافه کردند که استارت آپ ویکند یک رویداد ترویجی ؛آموزشی است که در ۳ روز آخر هفته برگزار میشودپرداختندواهداف برگزاری این رویدادبزرگ را این طوربین نمودند.
اهداف برگزاری رویداد:
- برقراری ارتباط بین ایده پردازا و سرمایه گذاران افغانستانی مقیم ایران
- توانمند ساختن هموطنان افغانستانی در حوزه کسب و کار و بهتر شدن شرایط زندگی
- ایجاد فرصت ارتباط بهتر بین نخبه های افغانستانی
- شناسایی ایده های خلاق و کاربردی هموطنان افغانستانی
- تشکیل تیم های کارآفرین بین این مخاطبین
- کمک به ایجاد فضای بهتر برای کارآفرینی فعالان افغانستانی
- کمک به جوانان افغانستانی برای تجربه شرایط کاری بهتر.
- توانایی افغانستانی های مقیم ایران در رفع نیازهای ایران و افغانستان
- کمک به توسعه اقتصادی هردوکشور همسایه، ایران و افغانستان.
سخنران دوم :جناب آقای دکنر فرهت استادیار و فوق تخصص نوزادان و رئیس انجمن نوزاد شمال شرق استارت آپ ویکند را مشابه یک جام جهانی دانستند و به بررسی استراتژی ان پرداختندو عنوان کردند که نیازی نیست همه ایده داشته باشند بلکه مهم این است که خلاقیت در اجرای یک ایده کافیست.
در ادامه به بررسی قوانین و مراحل یک استارت آپ پرداختند. همچنین به این موضوع پرداختند که هر افغانستانی باید در شان و شخصیت خود و با مجوز کار کنند و نیز اشاره کردند با ایجاد یک شرکت دانش بنیان میتوان ایده های خلاق را اجرایی و موجب توسعه اقتصادی شد. وی با معرفی مراکز رشد بعنوان مراکزی جهت حمایت فیزیکی از ایده پردازان پرداخت و همچنین با توضیحاتی در مورد پارک علم و فناوری و کار این شرکت و نتیجه فعالیت های آن نیز اشاره کرد.
سخنران سوم جناب آقای جعفری کار آفرین نمونه معلولین خراسان رضوی اعلام کردند که جامعه افغانستان به اندازه یک دهه عقب هستند ولی از آنجایی که تمام مردم افغانستان یک شتاب دهنده هستند خود را خیلی زود به جامعه جهانی خواهند رساند.
ایشان با این نکته اشاره کردندد که نسل دوم و سوم مهاجرن افغانستانی دیگر بعنوان کارگر در بین سایر مردم شناخته شده نیستند.
ایشان یادآور شدند که ظرفیت های خرد گرایی بسیاری در بین مردم خوش فکر افغانستان وجود دارد که امروز با داشتن دوستانی که نقش شتاب دهنده را برای هم وطنان افغانستانی ما ایفا میکنند و ما فرصت پیدا کردیم که ایده های خود را در کشور ایران پیاده کنیم .
سخنران چهارم جناب آقای قنبری کارآفرین موفق و مدیر پروژه های کلان اصل رویدادرا فرصتی برای پیاده سازی ایده های ناب مهاجرین افغانستانی دانستند؛ایشان اظهارکردندانسانها باید متکی به خود باشند و هرکسی تقدیر خود را قم میزند. و همچنین از تجربیات گران قدر خود سخن گفتند که چگونه باوجودمحدودیت ها توانستند چندین فرصت کارآفرینی درحوزه اقتصادی فراهم کنند.
جناب آقای یوسفیان مدیریت محترم هتل مهربان ونماینده انجمن سرمایه گذاران مهاجر در ایران نیز دیگر سخنران بودند که موضوع بحث ایشان در باب سرمایه گذاران و مراکز رشد بود. اطمینان دادند که آنها نیز دچار محدودیت بودند ولی قوانین امروز مانع از خیلی از این محدودیتها شده است. همچنین اعلام کرردند که بسیاری از سرمایه گذاران منتظر ایده ها هستند و خود نیز شخصا اعلام آمادگی کردند. و نیز خاطر نشان کردند که استارت تاسیس پارک علم و فناوری ویژه اتباع افغانستان زده شده است تنها منتظر ایده های جدید در بخش های مختلف نظیر هتل داری و کشاورزی و … هستند. و درخواست کردند در بازار ملل نیز غرفه ای مخصوص تولیدات سنتی افغانستان اختصاص داده شود وی افزود که محیط و سرمایه آماده است و منتظر دوستان شرکت کننده و ایده هایشان هستند تا خاطرات خوبی در ایران ثبت شود.
سخنران آخرجناب آقای زراعتی مسئول اداره سیاسی ؛اجتماعی ؛فرهنگی اداره کل اموراتباع ومهاجرین خراسان رضوی اعلام کردند که یکی از وظایف اداره امور اتباع این است که ظرفیت جامعه اتباع را بیش از پیش برای جامعه میزبان نشان دهند؛ وبرگزاری اولین استارتاپ ویکندملی اتباع افغانستان رایکی ازاین وظایف مهم اداره محترم اتباع دانستند همچنین افزودند که در یکسال اخیر جامعه مهاجر پیشرفت چشمگیری در عرصه های مختلف داشتند. ایشان از نمایشگاهی در هفته پژوهش سخن گفتند که فرصتی فراهم کرد تا فرهیختگان درجه یک در حوزه های علمی در آنجا ظرفیت های علمی خود را عرضه کردند .
ایشان اظهار امیدواری کردند که چنین رویدادی فرصتی فراهم سازد تا جوانان امروز جامعه مهاجر و پناهنده بتوانند ایده های عملیاتی خود را در حوزه های مختلف پیاده کنند.
آقای مظفری نویسنده و شاعر افغانستانی در حاشیه این پیش رویداد به نکته جالبی اشاره کرد، اولین معضل مهاجرین در هر کشوری کار است، به همین علت چنین برنامه ها و طرح هایی یکی از ضروری ترین کارها برای جامعه مهاجرین است تا بتوانند نیروی انسانی خود را جمع کرده با ایده های ناب انها زمینه کارآفرینی را برایشان مهیا سازند. وی با بیان اینکه بیکاری باعث مهاجرت افغانستانی شده که در این بین خطرات زیادی جان و مال آنها را تهدید میکند چنین ایده هایی باعث فعالیت اقتصادی مناسب آنها شده .
توصیه ایشان به جوانان خلاق و با پشتکار افغانستانی این بود که از اینگونه برنامه ها استقبال کنند و به دیده شک به چنین برنامه هایی نگاه نکنند چرا که زندگی محل آزمون و خطاست و وارد شدن به چنین مراحل آنها را یک قرم به سمت جلو سوق میدهد.
برگزارکنندگان رویدادبزرگ اولین استارتاپ ویکنداتباع افغانستان:
پارک علم وفن آوری – گروه آموزشی عقل اقتصادی
حامیان رویداد:
اداره محترم اموراتباع ومهاجرین خراسان رضوی – اداره محترم کارواموراجتماعی
نظرات(۰ دیدگاه)