درخواست کنگره آمریکا از سیگار برای بررسی عملکرد حکومت افغانستان در مبارزه با فساد
- انتشار: ۱۲ سرطان ۱۳۹۶
- سرویس: اجتماعیاقتصاد
- شناسه مطلب: 25329
اداره بازرسی آمریکا در امور بازسازی افغانستان موسوم به سیگار اعلام کرد که کنگره آمریکا از این اداره خواسته تا عملکرد حکومت افغانستان را در مبارزه با فساد اداری به ویژه پس از نشست بروکسل ارزیابی کند.
جانسپکو بازرس ویژه اداره بازرسی آمریکا در امور بازسازی افغانستان اظهار داشت : کنگره این کشور از اداره بازرسی در امور بازسازی افغانستان موسوم به «سیگار» خواسته تا گزارشی را درباره چگونگی عملکرد حکومت افغانستان در مبارزه با فساد در این کشور تهیه کند.
سپکو گفت: «کنگره از ما خواسته تا چگونگی عملکرد حکومت افغانستان را نسبت به تعهداتی که در بروکسل برای مبارزه با فساد داده بود ارزیابی کنیم».
وی افزود کنگره آمریکا میخواهد بداند که حکومت افغانستان چه مقرراتی را برای مبارزه با فساد در این کشور تصویب کرده است.
سپکو از حکومت افغانستان خواست تا در تحقق این ارزیابی با این اداره همکاری کند.
بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان تصریح کرد: «این در حوزه اختیار ما نیست که وارد ادارات دولتی و یا وزارتخانهها شده و مدارک مرتبط را بررسی کنیم، ما به همکاری ریاست جمهوری و ریاست اجرایی دولت افغانستان برای این کار نیاز داریم».
از سوی دیگر، «شاه حسین مرتضوی» سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به این موضوع تاکید کرد که مبارزه با فساد و ایجاد اصلاحات در نهادهای امنیتی برای حکومت مهم است و ما به دستاوردهای بسیار خوبی هم در بخش اصلاحات امور تدارکاتی نیروهای امنیتی افغان دست یافتهایم.
اما بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان درباره مبارزه با فساد اداری در این کشور تصریح کرد: «ما شکست خوردیم، دولت افغانستان هم شکست خورده است، این بار لازم است تا کار درست را انجام دهیم و حکومت افغانستان نیز همکاری کند».
پیش از این اداره بازرسی آمریکا در امور بازسازی افغانستان بر نقش آمریکا در گسترش فساد اداری در این کشور اعتراف کرده بود.
جان سپکو چندی قبل گفته بود، گرچه آمریکا هم به طور غیرعامدانه بر گسترش فسادها اثرگذار بوده اما حکومت افغانستان و آمریکا باید دست به دست هم داده و برای نابودی فساد در ادارههای افغانستان تلاش کنند.
برخی از کارشناسان معتقدند که فساد اداری در افغانستان از عوامل اساسی بی اعتمادی مردم به حکومت، و ضعف عملکرد نیروهای امنیتی افغان محسوب میشوند.
نظرات(۱ دیدگاه)