نماینده ویژه کانادا: ما نمی‌توانیم حقوق زنان و حاکمیت قانون را قربانی تفاهم با طالبان کنیم

  • انتشار: ۱۴ عقرب ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 201131

دیوید اسپرول، نماینده ویژه کانادا برای افغانستان، می‌گوید که کشورش نمی‌تواند حقوق زنان، آزادی بیان و حاکمیت قانون را قربانی تفاهم با طالبان کند.

اسپرول این اظهارات را در گفت‌وگو با دگلوبن‌میل که روز دوشنبه، ۱۴ عقرب، نشر شده، بیان کرده است.

این دیپلمات کانادایی با اشاره به اعتراضات افغانستانی ها در داخل و بیرون از کشور بر آینده افغانستان ابراز خوش‌بینی کرده است.

وی افزوده است: «آن‌ها [کشورهای غربی] نمی‌توانند، مردم افغانستان را چه در داخل و چه و در بیرون از کشور ترک کنند.»

براساس گزارش، اسپرول گفته که به‌گونه جمعی با نماینده‌گان دولت‌های غربی که با طالبان تعامل دارند، مخالفت شدید خود را با آن‌چه در افغانستان زیر سلطه این گروه اتفاق می‌افتد ابراز کرده است.

به گفته نماینده ویژه کانادا، او و برخی از نماینده‌گان کشورها در دیدار با عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان، در مورد قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر این گروه گفت‌وگو و آن را محکوم کرده‌اند.

به باور اسپرول، سیاست‌های سخت‌گیرانه طالبان طی بیش از سه سال گذشته افزایش یافته است.

طبق اطلاعات، این دیپلمات کانادایی همچنان مأموریتش در افغانستان زیر طالبان را دشوار خوانده و این گروه را «انعطاف‌ناپذیر» عنوان کرده است.

بربنیاد اظهارات وی، جامعه جهانی با استفاده از درخواست طالبان برای به‌رسمیت‌شناسی، این گروه را وادار به پذریش حقوق بشر می‌کند.

نماینده ویژه کانادا اذعان کرده است: «آن‌ها [طالبان] اهرم‌هایی را که ما در اختیار داریم درک می‌کنند، اما دوست دارند این اهرم‌ها برداشته شود.»

گفتنی است که ماه گذشته میلادی، کانادا، آلمان، استرالیا و هالند یک پروسه حقوقی را برای پاسخ‌گویی طالبان در دادگاه لاهه راه‌اندازی کرده بودند.

به گفته این مقام‌ کانادایی، کشورهای یادشده در مورد ثبت شکایت به طالبان اطلاع داده‌اند، اما تا کنون این گروه به آن پاسخ نداده است.

طالبان پس از تسلط دوباره‌شان بر افغانستان، حقوق شهروندان، به‌ویژه زنان و دختران و اقلیت‌های قومی-مذهبی را نقض کرده‌اند.

هرچند پیش از این نیز جامعه جهانی از رویکرد طالبان در برابر زنان انتقاد کرده بود، اما فعالان حقوق بشر و برخی از نهادهای بین‌المللی آن را برای تغییر وضعیت در کشور کارساز نمی‌دانند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟