نشست ویژه سازمان ملل و ابراز نگرانی جهان از تبعیض طالبان علیه زنان افغانستان

  • انتشار: ۳ میزان ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 195253

همزمان با سخت‌گیری‌های طالبان و وضع محدودیت‌ها از سوی این گروه علیه زنان افغانستان در نشست ویژه سازمان ملل متحد، نماینده‌های کشورها از وضعیت زنان تحت حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کرده و وزیر خارجه ایرلند وضعیت زنان و حقوق بشر در افغانستان تحت حاکمیت طالبان را بی‌سابقه خواند.

مایکل مارتین؛ وزیر خارجه ایرلند روز دوشنبه، دوم میزان در نشست ویژه سازمان ملل متحد با ابراز ناراحتی از وضعیت زنان افغانستان گفت که تبعیض طالبان علیه آنان به طور تاریخی بی‌سابقه است.

او افزود که این محدودیت‌ها یکی از شدیدترین موارد تبعیض جنسیتی در جهان محسوب می‌شود.

رتنو مرسودی؛ وزیر خارجه اندونزیا، نیز در این نشست تاکید کرد که نقش زنان در توسعه اجتماعی افغانستان غیرقابل جایگزین و بی‌بدیل است.

او بیان کرد که به‌عنوان یک زن مسلمان، از تمامی مجراها برای انعکاس صدای زنان افغانستان استفاده خواهد کرد.

وزیر خارجه اندونزیا همچنین به عقبگردهای گسترده در زمینه آموزش و دیگر عرصه‌های اجتماعی برای زنان افغانستانی اشاره کرد.

مایکل مارتین؛ وزیر خارجه ایرلند، از ممنوعیت آموزش زنان و دختران در افغانستان عمیقاً ابراز تاسف کرد و وضعیت کنونی را بسیار ناراحت‌کننده دانست.

او گفت که به عنوان یک معلم این محدودیت‌ها را درک نمی‌کند.
او از انفعال جامعه جهانی در قبال این موضوع انتقاد کرد و به زنان افغانستانی توصیه کرد: «به مبارزه خود ادامه دهید، حتی اگر گاهی این مبارزه غیرممکن به نظر برسد و نوری در انتهای تونل دیده نشود. اما باور داشته باشید که در نهایت نوری وجود خواهد داشت.»

او تاکید کرد که جامعه بین‌المللی باید رژیم طالبان را تحت فشار قرار دهد تا تغییرات لازم در وضعیت زنان و دختران به وجود آید.

او گفت: «نباید اجازه دهیم افغانستان از دستور کار جهانی خارج شود. ما با شما و جامعه بین‌المللی همکاری خواهیم کرد تا این موضوع را در اولویت نگه‌داریم و به دنبال راه‌های استراتژیک برای ایجاد تغییرات اساسی باشیم.»

لولوه بنت راشد الخاطر؛ وزیر همکاری‌های بین‌المللی قطر نیز تاکید کرد که شرایط تحمیل‌شده بر زنان و دختران افغانستان «هیچ ارتباطی با تعالیم اسلام ندارد.»

او تصریح کرد که «حقوق و آزادی‌های اساسی زنان، دختران و تمامی مردم افغانستان باید محترم شمرده شده، محافظت و به‌طور کامل تحقق یابد.»

همچنین، رییس‌ جمهور سوئیس یادآوری کرد که قانون امر به معروف طالبان نشان می‌دهد این گروه قصد دارد زنان را به‌طور سیستماتیک از عرصه عمومی حذف کند.

او ابراز داشت که صلح تنها زمانی امکان‌پذیر است که زنان در تمامی عرصه‌ها مشارکت فعال داشته باشند.

او بر این نکته تاکید کرد که آموزش نه تنها یک حق اساسی برای زنان است، بلکه شرطی ضروری برای دستیابی به صلح و شکوفایی جامعه نیز محسوب می‌شود.

نشست سهم‌گیری زنان در آینده افغانستان روز دوشنبه به ابتکار نمایندگی‌های دایمی ایرلند، اندونیزیا، سوئیس و قطر با حضور دبیرکل سازمان ملل متحد و دیگر نمایندگان عالی‌رتبه کشورهای مختلف برگزار شد.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟