استقبال حماس از قطعنامه شورای امنیت درباره غزه

  • انتشار: ۷ حمل ۱۴۰۳
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 176216

جنبش حماس در بیانیه‌ای از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش‌بس فوری در غزه استقبال کرد و خواستار فشار بر رژیم صهیونیستی به منظور پایبندی به آن شد.

به نقل از خبرگزاری «شهاب»، در بیانیه جنبش حماس آمده است: ما از درخواست شورای امنیت برای برقراری آتش‌بس فوری استقبال می‌کنیم و بر ضرورت دستیابی به آتش بس پایدار که منجر به خروج تمامی نظامیان رژیم اشغالگر از نوار غزه و بازگشت آوارگان به خانه‌هایشان می‌شود، تاکید می‌کنیم.

حماس اعلام کرد: ما بر آمادگی خود برای مشارکت در فرآیند تبادل فوری اسرا که منجر به آزادی اسرا از هر دو طرف می شود، تاکید می‌کنیم.

در ادامه این بیانیه آمده است: ما همچنین بر اهمیت آزادی رفت و آمد فلسطینیان و دسترسی به همه نیازهای بشردوستانه برای همه ساکنان، در تمام مناطق نوار غزه از جمله تجهیزات سنگین برای آواربرداری تاکید می‌کنیم تا بتوانیم شهدای خود را که ماه‌ها زیر آوار مانده‌اند به خاک بسپاریم.

حماس تاکید کرد: ما از شورای امنیت می‌خواهیم که اشغالگران را برای پایبندی به آتش‌بس و توقف جنگ نسل‌کشی و پاکسازی نژادی علیه مردم ما تحت فشار قرار دهد.

این بیانیه می افزاید: ما بر حق مردم خود برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی با پایتختی قدس و حق بازگشت و تعیین سرنوشت خود مطابق با قطعنامه‌های بین‌المللی و قوانین بین‌المللی تأیید می‌کنیم.

در پایان بیانیه جنبش حماس تاکید شده است: ما از تلاش‌های برادرانمان در الجزایر و همه کشورهای عضو شورای امنیت که از مردم ما حمایت کردند و برای توقف تجاوزات و جنگ نسل‌کشی تلاش می‌کنند، قدردانی می‌کنیم.

این بیانیه پس از آن صادر شد که قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه، سرانجام پس از چند ماه جنگ در غزه در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید.

به گزارش سازمان ملل، ۱۴ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه ارائه شده توسط اعضای غیردائم این شورا برای برقراری آتش بس فوری در غزه رای مثبت دادند و از آن حمایت کردند.

ایالات متحده آمریکا به عنوان عضو دائم این شورا، رای ممتنع داد و به این ترتیب قطعنامه برقراری آتش بس در غزه به تصویب رسید.

قطعنامه تصویب شده بر ضرورت برقراری آتش‌بس فوری طی ماه مبارک رمضان، احترام طرفین به آن و منتهی شدن این آتش‌بس به آتش‌بس پایدار تاکید دارد.

قطعنامه شورای امنیت همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا و تضمین دسترسی به کمک‌های بشردوستانه است.

این قطعنامه همچنین از هر دو طرف می‌خواهد بر اساس قوانین بین‌المللی به تعهدات خود در قبال اسرا عمل کنند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟