اوچا: منع کار زنان بر روند کمک‌رسانی در افغانستان تاثیر منفی گذاشته است

  • انتشار: ۴ جدی ۱۴۰۲
  • سرویس: اقتصادتیتر 2
  • شناسه مطلب: 165695

اداره هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) یک سال پس از ممنوعیت کار زنان در نهادهای مددرسان از سوی طالبان در افغانستان می‌گوید که این اقدام بر روند مددرسانی در کشور تاثیر منفی گذاشته است.

اوچا روز یک‌شنبه، ۳ جدی، در گزارشی گفته است که به رغم کاهش جنگ در افغانستان، اما این کشور هنوز در سطح اضطراری امور بشری قرار دارد.

این نهاد با اشاره به چندین دهه جنگ در افغانستان، تغییرات اقلیمی، وضع محدودیت‌ها بر نقش زنان در امورات زنده‌گی از سوی طالبان و بازگشت کننده‌گان افغانستانی از پاکستان و ایران افزوده است که این کشور همچنان در سال آینده میلادی به کمک‌های انسانی بیشتری ضرورت دارد.

بربنیاد این گزارش، پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱ و به‌دلیل توقف پروژه‌های انکشافی در کشور، فرصت کاری برای افغانستانی ها نیز کاهش یافته است.

در این گزارش همچنان آمده است که در سال ۲۰۲۴، دست‌کم ۲۳.۷ میلیون افغانستانی شامل ۲۵ درصد زنان، ۵۲ درصد کودکان، ۱۱.۸ درصد افراد دارای معلولیت و دو درصد کهن‌سالان به کمک‌های بشری نیاز خواهند داشت.

اوچا پیش از این، خواستار دریافت سه میلیارد دالر کمک برای رسیده‌گی به این شمار از نیازمندان شده بود.

در این گزارش، اوچا بر چالش‌های دیگری از جمله موجودیت‌ ماین‌، محدودیت‌های جنسی بر زنان، کار شاقه کودکان و امراض روانی در افغانستان نیز اشاره کرده که از سال‌ها پیش در کشور باقی مانده است.

گفتنی است که طالبان حدود یک‌ سال پیش زنان را از کار در نهادهای مددرسان بین‌المللی به استثنای برخی موارد ممنوع کرده‌اند.

به‌رغم توقف چند ماهه‌ای فعالیت شماری از نهادهای مددرسان بین‌المللی مبنی بر وضع این محدودیت‌ها، اما طالبان همچنان به این سیاست‌شان ادامه داده‌اند.

این در حالی است که به‌دلیل کمبود بودجه و محدودیت‌ها در کار زنان از سوی رژیم طالبان در کشور، میلیون افغانستانی نیازمند در سال ۲۰۲۳ از دریافت کمک‌های فوری بازمانده‌اند.

پیشتر ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز کار زنان برای رفاه کشور را مهم خواند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟