یونیسف: دختران ۲۰ روزه افغان در بدل پول، برای ازدواج پیشنهاد میشوند
- انتشار: ۲۲ عقرب ۱۴۰۰
- سرویس: اجتماعیتیتر 2
- شناسه مطلب: 124013
در بیانیهای که روز جمعه (۲۱ عقرب) از سوی یونیسف منتشر شد، به نقل از مدیر اجرایی این نهاد آمدهاست: «من به شدت نگران گزارشهایی هستم که (نشان میدهد) ازدواج کودکان در افغانستان در حال افزایش است».
خانم فور افزودهاست :«ما گزارشهای موثقی از خانوادههایی دریافت کردهایم که در ازای دریافت جهیزیه، دختران ۲۰ روزه را برای ازدواج در آینده پیشنهاد میکنند.»
وی بیان کرده که حتی قبل از بیثباتی سیاسی، یونیسف ۱۸۳ ازدواج کودکان و ۱۰ مورد فروش آنها را در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ تنها در ولایات هرات و بادغیس ثبت کرد. این کودکان بین ۶ ماه تا ۱۷ سال سن داشتند.
یونیسف تخمین زده که ۲۸ درصد از زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله افغانستان قبل از سن ۱۸ سالگی ازدواج کردهاند.
به گفته این نهاد، همهگیری کووید-۱۹، بحران غذایی و شروع زمستان، وضعیت وخیم خانوادهها را تشدید کردهاست. به گفته یونیسف، در سال ۲۰۲۰ تقریباً نیمی از جمعیت افغانستان به قدری فقیر بودند که فاقد نیازهای ضروری مانند تغذیه اولیه یا آب پاک بودند.
مدیر اجرایی نونیسف گفتهاست: «وضعیت بسیار وخیم اقتصادی در افغانستان خانوادههای بیشتری را به عمق فقر سوق میدهد و آنها را مجبور به انتخابهای ناامیدکننده میکند، مانند سرکار گذاشتن کودکان و ازدواج با دختران در سنین پایین.»
او در ادامه افزوده از آنجایی که بیشتر دختران نوجوان هنوز اجازه ندارند به مکتب بروند، خطر ازدواج کودکان بیشتر شدهاست.
به گفته او «آموزش اغلب بهترین محافظت در برابر مکانیسمهای مقابلهای منفی مانند ازدواج کودکان و کار کودکان است».
خانم فور تصریح کرده که ازدواج کودکان میتواند یک عمر رنج را به همراه داشتهباشد. به گفته او، دخترانی که قبل از رسیدن به ۱۸ سالگی ازدواج میکنند، بیشتر در معرض خشونت خانگی، تبعیض، سوء استفاده و همچنین در برابر عوارض بارداری و زایمان آسیبپذیرتر هستند.
او گفتهاست که یونیسف همچنین با عالمان دینی همکاری خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند که آنها در «نکاح» (قرارداد ازدواج) دختران جوان مشارکت ندارند.
مدیر اجرایی یونیسف این اقدام را کافی ندانسته و از مقامات طالبان خواستهاست که اقدامات مشخصی را برای حمایت و حفاظت از آسیبپذیرترین خانوادهها و دختران انجام دهند.
او گفتهاست: «ما از مقامات فعلی میخواهیم که بازگشایی مکاتب را برای همه دختران در اولویت قرار دهند و به معلمان زن اجازه دهند بدون هیچ تأخیر دیگری به کار خود ادامه دهند.»
این مقام سازمان ملل در پایان بیانیه خود گفتهاست که «آینده یک نسل کامل در خطر است.»
این در حالی است که در پی افزایش کمسابقه فقر و بیکاری در افغانستان، گزارشهای تکاندهندهای درباره به فروشگذاشتن کودکان به ویژه دختران در شهرهای مختلف کشور منتشر شدهاست.
طالبان اما تاکنون برنامه روشنی را برای مبارزه با فقر و جلوگیری از فروش کودکان یا ازدواج دختران زیر سن قانونی، انجام ندادهاند.
نظرات(۰ دیدگاه)