یک کارخانه تولید اکسیجن در کابل به بهره‌برداری سپرده شد

  • انتشار: ۱۶ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: اقتصادسلامت
  • شناسه مطلب: 225072

سازمان جهانی صحت، برنامه جهانی غذا، اتحادیه اروپا و برخی نهادهای بین‌المللی دیگر مددرسان، یک کارخانه تولید اکسیجن را در شفاخانه تولید ایندیرا گاندی به بهره‌برداری سپردند.

سازمان جهانی صحت، برنامه جهانی غذا، اتحادیه اروپا و برخی نهادهای بین‌المللی دیگر مددرسان، با نشر اعلامیه مشترک اعلام کرده‌اند که یک شفاخانه تولید اکسیجن را در شفاخانه تولید ایندیرا گاندی به بهره‌برداری سپردند.

این سازمان‌ها گفته‌اند این اقدام بخشی از تلاش‌ها برای تقویت نظام صحی افغانستان و تأمین اکسیجن مورد نیاز بیماران، به‌ویژه در شرایط بحرانی، محسوب می‌شود.

کارخانه جدید ظرفیت تولید روزانه تا ۲۱۰ سیلندر اکسیجن را دارد و به‌گونه مستقیم از ۴۵ بستر بخش مراقبت‌های ویژه این شفاخانه پشتیبانی خواهد کرد.

همچنین در شرایط اضطراری، مراکز درمانی مجاور نیز از این تأسیسات بهره‌مند خواهند شد.

ادوین سنیزا سالوادور، نماینده سازمان جهانی صحت در افغانستان، در مراسم افتتاح گفت: «این کارخانه اکسیجن یک شریان حیاتی برای نجات جان بیماران است. ما با همکاری نهادهای بین‌المللی، به‌ویژه اتحادیه اروپا، تلاش می‌کنیم نظام صحی افغانستان را تقویت کرده و خدمات درمانی را در دسترس همه قرار دهیم.»

همزمان با بهره‌برداری از این کارخانه، چهار جنراتور برق با ظرفیت بالا و یک دستگاه برونکوسکوپی کودکان نیز به شفاخانه صحت طفل ایندیرا گاندی تحویل داده شده است.

این تجهیزات، به‌ویژه در شرایط قطع برق مکرر در کابل، تضمین‌کننده ادامه فعالیت تجهیزات حیاتی درمانی خواهند بود.

ورونیکا بوسکوویچ پوهار، نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان، گفت: «با تولید هر سیلندر اکسیجن، یک زندگی نجات می‌یابد. این پروژه نماد همکاری مؤثر و تعهد ما به حمایت از مردم افغانستان است.»

سازمان جهانی صحت اعلام کرده که برای حفظ عملکرد مؤثر کارخانه، آموزش‌های لازم به کارکنان شفاخانه داده خواهد شد تا بتوانند به‌گونه مؤثر این تجهیزات را مدیریت و نگهداری کنند.

افتتاح این کارخانه، علاوه بر کاهش وابستگی به منابع خارجی، سبب صرفه‌جویی در هزینه‌ها و افزایش توانایی سیستم صحی در پاسخ به وضعیت‌های اضطراری شده و گامی مهم در راستای نجات جان نوزادان، زنان باردار، سالمندان و بیماران تنفسی شمرده می‌شود.

این کارخانه در حالی به بهره‌برداری سپرده شده که با کاهش کمک‌های بین‌المللی به ویژه کمک‌های امریکا، ده‌ها مرکز صحی در کشور مسدود شده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *