یوناما: قانون توشیح‌شده امر به معروف طالبان دارای مکانیسم‌های اجرایی خودسرانه است

  • انتشار: ۵ سنبله ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 192055

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، در واکنش به توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان اعلام کرده که این قانون دارای مکانیسم‌های اجرایی «خودسرانه» است.

یوناما روز یک‌شنبه، ۴ سنبله، در بیانیه‌ای به نقل از رزا اوتنبایوا، رییس دفتر یوناما، نگاشته که این قانون برای مأموران امر به معروف و نهی از منکر طالبان اختیارات بیش‌تر داده است.

اوتنبایوا افزوده که در این قانون محدودیت‌های شدیدی بر «رفتار شخصی» شهروندان کشور وضع شده است.

رییس یوناما این دیدگاه طالبان را برای آینده مردم افغانسان «ناراحت‌کننده» خوانده است.

در این بیانیه آمده است: «این یک دیدگاه ناراحت‌کننده برای آینده افغانستان است. مأموران امر به معروف طالبان برای تهدید و بازداشت مردم به دلایل نامعلوم اختیارات نامحدودی دارند.»

اوتنبایوا در این بیانیه خاطرنشان کرده است که بربنیاد این قانون طالبان، صدای زن در بیرون از خانه یک نقض اخلاقی از سوی این گروه تلقی می‌شود.

به باور یوناما، در این قانون تنوع مذهبی در نظر گرفته نشده است، بنابر این، تأثیر نگران‌کننده‌ای بر آزادی‌های مذهبی دارد.

به گفته این مقام سازمان ملل، طالبان با توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر، محدودیت‌های بیش‌تری بر کار خبرنگاران‌ و رسانه‌ها وضع کرده‌اند.

نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل برای افغانستان همچنان تأکید کرده است که نقض بیش‌تر حقوق مردم و نگه‌داشتن آنان در ترس دایمی، دست‌یابی طالبان برای تعامل با جامعه جهانی را دشوار می‌کند.

طبق بیانیه یوناما، به‌رغم بحران بشری در افغانستان زیر سلطه طالبان، شهروندان کشور به‌دلیل دیر رسیدن به نماز، دیدن به جنس مخالف غیرعضو خانواده‌شان و داشتن عکسی از عزیزان‌ خود مستحق تهدید و یا زندانی‌شدن نیستند.

چند روز پیش ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر غایب طالبان، قانون امر به معروف و نهی از منکر این گروه را توشیح کرد.

به‌دنبال توشیح این قانون، وزیر امر به معروف طالبان بر تطبیق کامل آن بر مردم تأکید کرده است.

توشیح این قانون با واکنش‌های شدید داخلی و بین‌المللی روبه‌رو شده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟