گذرگاه واگه–عطاری برای تردد موترهای باربری افغانستان باز شد
- انتشار: ۲۷ ثور ۱۴۰۴
- سرویس: اقتصاد
- شناسه مطلب: 226356

همزمان با کاهش تنشها میان هند و پاکستان، رسانههای هندی گزارش دادهاند که گذرگاه واگه – عطاری برای تردد موترهای باربری افغانستان با کالاهای فاسدشدنی به هند باز شده است.
هندوستان تایمز گزارش داده است که در پی کاهش تنشها میان هند و پاکستان و پس از اجرای توافق آتشبس، گذرگاه مرزی واگه–عطاری که تنها مسیر زمینی مجاز برای تجارت میان هند و پاکستان به شمار میرود، روز جمعه، ۲۶ ثور مجددا به روی موترهای ترانزیتی حامل کالاهای فاسدشدنی افغانستان باز شده است.
به گزارش هندوستان تایمز، پس از چند هفته توقف و سرگردانی ۱۵۰ موتر ترانزیتی حامل کالاهای افغانستان در خاک پاکستان، روز گذشته هشت موتر باربری حامل میوههای خشک افغانستان از طریق ایست بازرسی مجتمع عطاری وارد هند شدند.
منابع رسمی هندوستان تایمز اعلام کردند که این موترهای باربری پس از بسته شدن مرز در ۲۴ اپریل، که در پی محدودیتهای اعمال شده توسط هند پس از حمله هراسافکنی ۲۲ اپریل در پهلگام به وجود آمده بود، موفق شدند از مرز عبور کنند.
این هشت موتر ترانزیتی بخشی از ۱۵۰ موتر ترانزیتی هستند که از ۲۴ اپریل در مرز لاهور و واگه سرگردان و متوقف شده بودند.
بی کی باجاج؛ رییس اتاق بازرگانی هند، ضمن تأیید این خبر، اظهار داشت: «هشت موتر ترانزیتی به سمت هند رسیدهاند و انتظار میرود موترهای ترانزیتی دیگر نیز به زودی عبور کنند. ما از دولتهای هند، پاکستان و حکومت طالبان بابت تلاش برای تسهیل تجارت و بازگشایی این مسیر تشکر میکنیم.»
این اقدام در پی درخواست رسمی سفارت افغانستان در اسلامآباد زیر اداره طالبان و کاهش تنشها میان هند و پاکستان پس از آتشبس ۱۰ می صورت گرفته است.
پاکستان پس از حمله هراسافکنانه در پهلگام که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر، عمدتا گردشگر، شد، تجارت زمینی با هند و عبور کالا از خاک خود را به حالت تعلیق درآورده بود.
موکش سیدوانی؛ تاجر میوه خشک مستقر در امریتسر، در این باره گفت: «بسته شدن مسیر واگه – عطاری موجب وخامت کیفیت کالاها شده بود. واردکنندگان هندی پیشاپیش پول کالاها را پرداخت کردهاند و اگر این مسیر باز نمیشد، ما ضرر مالی بزرگی متحمل میشدیم.»
گورصاحب سینگ؛ راننده و باربر در شرکت حمل و نقل بینالمللی عطاری، نیز گفته: «معیشت ما کاملاً وابسته به تجارت مرزی است و بسته بودن مسیر، ما را با آیندهای تاریک مواجه کرده بود.»
پیش از این تاجران افغانستان نیز هشدار داده بودند که بسته بودن مرز، که یکی از کوتاهترین و ارزانترین مسیرهای ترانزیتی برای تجارت با هند محسوب میشود، میتواند به شدت به کالاهای فاسدشدنی آسیب بزند و تجارت را مختل کند.
نظرات(۰ دیدگاه)