چهار سال محرومیت؛ یونیسف: ۲۰۲ میلیون دختر افغانستانی از آموزش محروم‌اند

  • انتشار: ۲ حمل ۱۴۰۴
  • سرویس: اجتماعیتیتر 1
  • شناسه مطلب: 218855

همزمان با چهارمین سال محرومیت دختر افغانستان از آموزش، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد «یونیسف» اعلام کرده است که شمار دختران محروم از آموزش به ۲۰۲ میلیون نفر رسیده است.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد «یونیسف» امروز شنبه، دوم حمل اعلام کرد که با آغاز سال جدید تعلیمی در افغانستان و ادامه‌ ممنوعیت آموزش دختران، حدود ۴۰۰ هزار دختر دیگر از حق تحصیل محروم شدند و تعداد دختران محروم به ۲۰۲ میلیون نفر رسید.

کاترین راسل؛ مدیر اجرایی یونیسف امروز در بیانیه‌ای گفته است که ممنوعیت تحصیل دختران، به آینده‌ میلیون‌ها دختر افغانستان آسیب می‌رساند.

او خاطرنشان کرده است که اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ ادامه یابد، بیش از چهار میلیون دختر از حق تحصیل فراتر از دوره‌ ابتدایی محروم خواهند شد.

کاترین راسل پیامدهای ممنوعیت آموزش برای این دختران و برای افغانستان را فاجعه‌بار خوانده است.

به‌گفته‌ او، این ممنوعیت بر سیستم صحی، اقتصاد و آینده‌ کشور تأثیر منفی می‌گذارد.

مدیر یونیسف گفته است: «با توجه به این‌که دختران کم‌تری از آموزش برخوردار می‌شوند، دختران با خطر بیشتر ازدواج کودکان مواجه هستند که پی‌آمدهای منفی بر رفاه و سلامت آنان خواهد داشت. علاوه بر این، کشور با کمبود کارکنان صحی زن واجد شرایط روبه‌رو خواهد شد که این امر زندگی را به خطر می‌اندازد.»

او افزوده است که با کمبود داکتران زن، دختران و زنان درمان و حمایت طبی مورد نیاز را دریافت نخواهند کرد.

کاترین راسل گفته است: «ما هزار و ۶۰۰ مرگ مادر و بیش از سه هزار و ۵۰۰ مرگ نوزاد را تخمین می‌زنیم. این‌ها فقط اعداد نیستند، بلکه نشان‌دهنده‌ زندگی‌های ازدست‌رفته و خانواده‌های متلاشی‌شده هستند.»

او تأکید کرده است: «بیش از سه سال است که حقوق دختران در افغانستان نقض شده است. اکنون باید به همه‌ دختران اجازه داده شود که به مکتب بازگردند. اگر این دختران جوان توانا و باهوش همچنین از تحصیل محروم شوند، پی‌آمدهای آن برای نسل‌ها ادامه خواهد داشت. افغانستان نمی‌تواند نیمی از جمعیت خود را پشت سر بگذارد.»

مدیر اجرایی یونیسف در ادامه از کمک‌های این نهاد به کودکان افغانستان اطمینان داده است.

به‌گفته او، علی‌رغم ممنوعیت تحصیل دختران، یونیسف دسترسی به آموزش را برای ۴۴۵ هزار کودک از طریق آموزش مبتنی بر جامعه، که ۶۴ درصد آنان دختر هستند، فراهم کرده‌ است.

مدیر اجرایی یونیسف از طالبان خواسته است که ممنوعیت تحصیل دختران را لغو کنند.

او تأکید کرده است که «آموزش فقط یک حق اساسی نیست، مسیری به‌سوی جامعه‌ای سالم‌تر، باثبات‌تر و مرفه‌تر است».

طالبان روز پنج‌شنبه آغاز سال تعلیمی را اعلام کردند.

این چهارمین سال تعلیمی است که بدون گشایش مکاتب به‌روی دختران افغانستان آغاز می‌شود.

طالبان پس از تسلط خود بر کشور دختران بالاتر از صنف ششم و زنان را از آموزش و تحصیل محروم کرده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *