چرا مردان از شمول دستور حجاب خارج شده و سختی حجاب فقط برای زنان است؟
- انتشار: ۳ سرطان ۱۳۹۸
- سرویس: دین و اندیشه
- شناسه مطلب: 64861
این گونه نیست که مردان به طور کلی از دایره رعایت حجاب و عفاف خارج شده باشند، بلکه براساس آموزش های دینی مردان نیز به تناسب وضعیت جسمی و روحی خود تکالیفی دارند که باید به آن پایبند باشند.
رعایت عفت و حیاء، برخورداری از اخلاق جنسی منطبق بر شرع مقدس اسلام و پرهیز استفاده از پوشش های خاص مانند لباس شهرت، لباس بیگانگان و … از جمله احکامی است که برای مردان نیز لازم الاجرا است.
باید توجه داشت که از نظر روانشناسی مردان نسبت به محرک های چشمی شهوت انگیز بسیار حساس بوده و چشم چرانی و هرزه گری ناشی از این حساسیت آنان است؛ درحالی که زنان از چنین حساسیت بالای بصری برخوردار نیستند و درجه تاثیر پذیری از محرک های چشمی پایین تر از مردان است.
تحقیقات علمی ثابت کرده، میزان تحریک پذیری مرد ناشی از نگاه به اندام و تن زن، به مراتب بیشتر از تحریک پذیری زن از مشاهده اندام مرد است. به عبارت دیگر تمام سطح بدن زن برای مرد محرک است اما زنان نسبت به مردان از چنین تحریک پذیری بالایی برخوردار نیستند. براین اساس است که از نظر شرعی تمام بدن زن «عورت» محسوب شده و پوشش آن در مقابل نامحرم، بجز موارد استثناء (وجه و کفین) لازم گردیده است.
سختی حجاب
سؤال: حجاب نوعی سختی و مشقت را بر زنان تحمیل کرده است. چرا اسلام این زحمت و سختی را بر زنان روا داشته است؟!
پاسخ: حجاب، سختی و تحمل مشقت، جزئی از جریان زندگی هر انسانی است و آدمی زاد بدون تحمل رنج و مرارت به اهداف خود نخواهید رسید (نابرده رنج، گنج میسر نمی شود). از سوی دیگر هر مسلمانی تکلیفی دارد. تکلیف در لغت از ماده «کلفت» و به معنای سختی است.
یعنی همچنان که رسیدن به اهداف مادی و برنامه های زندگی نیازمند زحمت، عرق جبین، خستگی و احیاناً مشقت است، نیل به کمالات معنوی نیز از چنین مسیری می گذرد و با تنبلی و تن آسایی سازگاری ندارد.
تمام تکالیف از زحمات نسبی و متعارفی برخوردارند.
نماز، روزه، حج، جهاد و … همه و همه نوعی سختی و زحمت را به همراه خود دارند و انجام دهنده آن باید آن را به جان بخرد تا از ثمرات و برکات دنیوی و اخروی آن بهره مند گردد.
آیا از خواب ناز سحرگاهی برخاستن، وضوگرفتن و نمازخواندن رنج، و سختی ظاهری ندارد؟ آیا در گرمای طاقت فرسای تابستان از اذان صبح تا اذان مغرب، تشنه، گرسنه و احیاناً خسته از کار روزانه به قصد انجام فرمان الهی روزه گرفتن خستگی و زحمت ندارد؟ و آیا دل کندن از زندگی، زن، بچه، علائق و وابستگی ها و در راه خدا جهاد کردن مشقت ندارد؟
اگر با دیده انصاف بنگریم سختی های معنوی اگر بیشتر از سختی های مادی و دنیوی نباشد، کم تر نیست. تفاوت این دو در نتیجه آن هاست.
هر چند تلاش های دنیوی مانند درآمد و کسب حلال و خدمت به مردم و… هم اگر با قصد قربت انجام گردد از آثار و برکات و ثواب بسیاری برخوردار می گردد،اما تلاش های معنوی و مشقت در مسیر انجام تکالیف دینی و شرعی به مراتب دارای پاداش و نورانیت دنیوی و اخروی بسیار زیادی است.
در روایات آمده است: « افضل الاعمال احمزها»؛ ارزشمند ترین عمل ها سخت ترین آنها است.
حجاب هم تکلیفی الهی و دستوری قرآنی است.
اگر فرض بر این باشد که رعایت آن برای بانوان مستلزم تحمل زحمت و سختی است، این زحمت و سختی در مقابل آثار و برکات آن که در رأس آن جلب رضوان الهی و خشنودی قلب مقدس پیامبر اعظم (صلّی الله علیه و آله ) و ائمه اطهار: است بسیار ناچیز و چه بسا شیرین و گواراست.
ناگفته نماند زحمات و سختی های بی حجابی و غوطه ور شدن در انحرافات اخلاقی و به تبع آن دچار شدن به بیماری های روانی و امراض تناسلی و از هم پاشیده شدن نظام خانوادگی و… بسیار فراتر از سختی های ظاهری حجاب می باشد.
بالاتر از این، رنج و عذاب الهی در جهنم، اصلاً قابل مقایسه با این زحمات نیست!
این خوشگذرانی های گذرا و لذات آنی ناشی از نافرمانی الهی منجر به تلخی و شکنجه های اخروی خواهد شد که به تعبیر قرآن کریم :
(عَسی أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَ عَسی أَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَکُمْ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ)؛(۱)
چه بسا چیزی را دوست نداشته باشید، حال آن که خیر شما در آن است؛ و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آن که شر شما در آن است. و خدا می داند و شما نمی دانید.
منبع: شفقنا/کتاب راز حجاب
نظرات(۰ دیدگاه)