پنتاگون نتایج نخستین بررسی خروج از افغانستان را منتشر می‌کند

  • انتشار: ۳۰ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 226723

پس از حدود چهار سال از خروج امریکا از افغانستان، وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) اعلام کرده است که نتایج نخستین بررسی خروج از افغانستان به زودی نشر خواهد شد.

پیت هگست؛ وزیر دفاع امریکا، در گفتگو با فاکس‌نیوز گفته است که نتایج اولیه بررسی روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان ممکن است تا روز چهارشنبه، اول جوزا منتشر شود.

به گفته او، هرچند این بررسی زمان‌بر خواهد بود، اما تمامی عوامل مرتبط با آنچه او «خروج فاجعه‌بار» از افغانستان خوانده، پاسخگو خواهند بود.

او افزود: «احتمالا چهارشنبه بیانیه‌ای درباره پیشرفت کار گروه تحقیقاتی منتشر خواهد شد. ما در حال پیشروی هستیم، اطلاعات گردآوری می‌کنیم، مصاحبه‌ها در جریان است و برخی جزئیات به دلیل محرمانه بودن، نیاز به زمان دارند؛ اما افراد مناسبی را برای این کار شناسایی کرده‌ایم، از جمله استو شِلر که اکنون در پنتاگون حضور دارد. او تنها فردی بود که به‌خاطر بیان واقعیت در مورد اتفاقات افغانستان از کار برکنار شد.»

با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، وزارت دفاع ایالات متحده روند تازه‌ای از بررسی‌ها در مورد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را آغاز کرده است.

ترامپ و برخی اعضای دولت او، بارها دولت بایدن را به دلیل نحوه مدیریت این خروج هدف انتقاد قرار داده‌اند. در همین حال، دولت ترامپ تاکنون سیاست روشنی درباره افغانستان ارائه نکرده است.

ترامپ عمدتا بر بازیابی جنگ‌افزارها و تجهیزات نظامی باقی‌مانده در افغانستان تمرکز داشته؛ اما طالبان تا کنون به این خواست پاسخ منفی داده‌اند.

از سوی دیگر، ترامپ بر اهمیت پایگاه هوایی بگرام نیز تأکید کرده و مدعی شده این پایگاه به دلیل نزدیکی به چین، اهمیت راهبردی دارد.

او حتی در برخی اظهارات گفته این پایگاه اکنون در اختیار چین قرار گرفته است.

با وجود انتقادها و بررسی‌های تازه، سیاست کلان ایالات متحده در قبال افغانستان همچنان نامشخص باقی مانده است. در همین حال، برخی چهره‌های سابق امنیتی خواهان توجه بیشتر به مسائل حقوق بشری در افغانستان هستند.

لیزا کورتس؛ رییس پیشین بخش آسیای جنوبی و مرکزی در شورای امنیت ملی امریکا، در یک مناظره تأکید کرد که وضعیت زنان و دختران در افغانستان با آینده امنیتی این کشور و حتی تهدیدهای هراس‌افکنی مرتبط است.

او گفت: «نحوه رفتار با زنان و دختران در افغانستان مستقیما با این‌که آیا این کشور بار دیگر به پناهگاه امن گروه‌های تروریستی تبدیل خواهد شد یا نه، در ارتباط است. من رابطه‌ مستقیمی میان مشارکت زنان در زندگی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و میزان افراط‌گرایی در جامعه می‌بینم. امنیت زنان، بخشی از امنیت ملی ماست.»

هرچند تاهنوز امریکا سیاست روشن در مورد افغانستان اعلام نکرده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *