وضعیت دشوار پولیس‌های پیشین زن در افغانستان تحت حاکمیت طالبان

  • انتشار: ۱۹ میزان ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 197530

دیده‌بان حقوق بشر با نشر گزارش تازه‌ای ضمن ابراز نگرانی از نقض حقوق بشر در افغانستان، از وضعیت دشوار پولیس‌های زن در نظام پیشین، در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر داده و می‌گوید که نظامیان زن در افغانستان به‌دلیل ترس از طالبان مخفیانه زندگی می‌کنند.

دیده‌بان حقوق بشر، امروز پنج‌شنبه، ۱۹ میزان با نشر گزارش‌ تازه‌ای درباره وضعیت نیروهای پولیس زن حکومت پیشین افغانستان منتشر کرد. این نهاد گفته که نیروهای پولیس زن حکومت پیشین از ترس تهدیداتی که از سوی طالبان دریافت می‌کنند، به زندگی مخفیانه روی آورده‌اند.

در این گزارش که تحت عنوان «خیانت دوگانه: سوءاستفاده‌ها از زنان پولیس افغانستانی در گذشته و حال» منتشر شده، گفته که نیروهای پولیس زن حکومت پیشین از سوی مقام‌های طالبان تهدید شده‌اند.

برپایه این گزارش، تهدیدهای طالبان خطرات علیه این زنان از سوی خانواده‌های‌شان را نیز افزایش داده که از ابتدا مخالف حضور آن‌ها در صف نیروهای پولیس بودند.

دیده‌بان حقوق بشر گفته است که تهدیدها همچنین باعث شده که بسیاری از زنان پولیس حکومت پیشین از ترس شناسایی به گونه مخفیانه در افغانستان زندگی کنند.

دیده‌بان حقوق بشر برای تهیه این گزارش با ۲۴ زن از نیروهای پولیس حکومت پیشین مصاحبه کرده است. با ده نفر از این زنان به گونه حضوری و با ۹ نفر از راه دور در پنج ولایت افغانستان گفت‌وگو شده است. دیده‌بان حقوق بشر همچنین پای صحبت‌های ۵ نفر این زنان که در ایالات متحده، سویدن، ایتالیا، ایران و پاکستان نشسته است.

در گزارش آمده که اعضای پولیس زن حکومت پیشین افغانستان، تماس‌های تلفنی تهدیدآمیز از سوی طالبان دریافت می‌کنند و از آن‌ها خواسته می‌شود که برای بازجویی به ادارات این گروه مراجعه کنند.

این زنان همچنین هشدارهای درباره پیامدهای نامعلوم به‌خاطر کار با نیروهای پولیس حکومت پیشین دریافت کرده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر افزوده است چند پولیس زن حکومت پیشین به دست اقارب خود که معتقد بودند این زنان «آبروی» خانواده‌ها برده‌اند، کشته شده‌اند. طبق این گزارش، طالبان تحقیقات معتبری درباره کشته شدن این زنان انجام نداده است.

زنان مصاحبه‌کننده همچنین گفته‌اند که طالبان به شکل خشونت‌آمیزی برای بازرسی به خانه‌های آن‌ها هجوم می‌برند، به مردان خانواده حمله و اموال خانه را تخریب می‌کنند.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش خود گفته که نیروهای پولیس زن در زمان کار خود در حکومت پیشین نیز مورد «آزار و اذیت جنسی و تجاوز» از سوی همکاران مرد خود قرار گرفتند.

این گزارش افزود که مقام‌های حکومت پیشین هرگز به‌خاطر اقدامات‌شان در قبال اعضای پولیس زن پاسخگو نبودند.

طبق این گزارش، شماری از نیروهای پولیس زن حکومت پیشین گفتند که در جریان کار خود به‌طور مکرر مورد «آزار و اذیت جنسی، تجاوز و سایر اشکال خشونت جنسی» قرار گرفته‌اند.

آن‌ها همچنین گفتند که از سوی مقام‌های مافوق به خاطر «رابطه جنسی در ازای ارتقا یا جلوگیری از اخراج»، تحت فشار قرار می‌گرفتند.

دیده‌بان حقوق بشر گفت که دست‌کم از سال ۲۰۱۳ موارد سوءاستفاده از نیروهای پولیس زن در حکومت پیشین، در میان کشورهای حامی این نیروها امری شناخته‌شده بوده است.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش خود گفته که بسیاری از نیروهای زن حکومت پیشین، به کشورهای همسایه مانند ایران یا پاکستان فرار کرده‌اند یا در تلاش‌اند پناهندگی برخی از کشورهای دیگر را به دست بیاورند.

این زنان گفتند که از تاثیرات روانی طولانی‌مدت سوءاستفاده‌هایی که در گذشته تجربه کرده‌اند، رنج می‌برند اما نتوانسته‌اند حمایت‌های روانی مناسب دریافت‌ کنند.

در این گزارش گفته شده که به نیروهای پولیس زن حکومت پیشین افغانستان از دو جهت «خیانت» شده است؛ اول توسط حکومت قبلی افغانستان که اجازه داد سوءاستفاده‌های جنسی جدی علیه آن‌ها بدون برخورد ادامه یابد و دوم از سوی کشورهایی که این سوءاستفاده‌ها را نادیده گرفتند و همچنین به زنان پولیس پناهندگی یا اسکان ندادند.

دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرد که کشورهایی مثل امریکا، کانادا، بریتانیا جاپان و همچنین اتحادیه اروپا که از آموزش‌ و استخدام این زنان پشتیبانی کردند، اکنون باید درخواست‌های پناهندگی و اسکان آن‌ها را در اولویت قرار دهند.

دیده‌بان حقوق بشر از طالبان نیز خواست که آزار و اذیت نیروهای پولیس زن حکومت پیشین افغانستان متوقف و تحقیقات معتبری را در این زمینه آغاز کند.

این نهاد گفته که نیروهای پولیس زن حکومت پیشین، پس از تسلط طالبان وظایف‌ خود را از دست دادند و اکنون با چالش‌های اقتصادی برای یافتن درآمد جایگزین مواجه‌اند.

طبق گزارش، حکومت طالبان تعداد کمی این زنان را برای بازرسی زنان در ایست‌های این گروه و همچین نگهبانی از زندانیان زن به کار فراخوانده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟