وزیر پلان پاکستان: با یک جنگ تروریستی جدید روبه‌رو هستیم

  • انتشار: ۱۶ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: بین المللسیاست
  • شناسه مطلب: 209222

با افزایش ناامنی‌ها در پاکستان و ابراز نگرانی مقام‌های این کشور درباره مسائل امنیتی، احسان اقبال؛ وزیر پلان پاکستان می‌گوید که این کشور «با یک جنگ تروریستی جدید روبه‌رو است.

احسان اقبال؛ وزیر پلان پاکستان اعلام کرده است که این کشور با یک «جنگ جدید تروریزم» رو‌به‌رو است و بهای «فداکاری» به مردم افغانستان را می‌پردازد.

او در سخنانی در نمایشگاه ماستری هنرهای تجسمی در کالج ملی هنر پاکستان در لاهور گفته است: «دولت پاکستان همواره از طریق گفتگو به دولت افغانستان (طالبان) اعلام کرده است که از خاک افغانستان برای استفاده تروریستی در پاکستان جلوگیری کند.»

وزیر پلان پاکستان افزوده است که مردم کشورش «فداکاری‌های زیادی برای مردم افغانستان انجام داده‌اند»؛ اما تا امروز با عواقب آن رو به رو هستند.

او در این سخنانش ابراز امیداوری کرده است که طالبان در این زمینه توجه کنند و اجازه ندهند هیچ گروهی از خاک افغانستان برای انجام حمله‌های «هراس‌افکنانه» در پاکستان استفاده کند.

آقای اقبال با بیان این‌که دولت پاکستان تلاش‌های صادقانه‌ای را در زمینه مبارزه با تروریزم انجام می‌دهد، گفته است: «گفتگوی معقول دو طرف همیشه نتایج مثبتی به همراه دارد.»

آقای اقبال افزوده است که در نشست کمیته عالی دولت این کشور،، رهبری سیاسی، نظامی و وزرای ارشد همه ایالت‌های پاکستان عزم خود را برای عدم مدارا در برابر «تروریزم و ​ هراس‌افکنان» ابراز کرده‌اند.

پیشتر محمود خان اچکزی؛ رهبر حزب عوامی ملی پاکستان، گفته بود که دولت این کشور اختیار قانونی نداشته و برای چالش‌های موجود راه حلی ندارد.

او با کنایه خاطرنشان کرد: «ما برای موفقیت مذاکرات دعا می‌کنیم؛ اما در چنین شرایطی دعا مستجاب نمی‌شود.»

این سیاست‌مدار پاکستانی تصریح کرده که شهباز شریف کشور را به سمت یک جنگ داخلی سوق می‌دهد.

اچکزی اذعان داشته که پاکستان شرایط مناسبی ندارد؛ اما حاکمان فعلی سرنخی برای حل آن ندارند.

او یادآور شده که روزانه ۲۰ – ۳۰ تن در بخش‌هایی از این کشور کشته می‌شوند.

اچکزی افزوده است که منطقه نباید به میدان جنگ تبدیل شود. او در یک نشست خبری بیان کرد که در گذشته هند و حالا افغانستان دشمن این کشور شده است.

اچکزی با انتقاد از حاکمان فعلی اذعان داشته که این‌ها حتی یک‌بار هم برای حل این چالش به افغانستان سفر نکرده‌اند.

در ماه‌های اخیر ناامنی‌ها در بخش‌هایی از پاکستان افزایش یافته است.

این در حالی است که طالبان پیش از این استفاده شدن خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را رد کرده و گفته‌اند که گروه‌های «هراس‌افکن» به‌شمول تحریک طالبان پاکستانی یا تی‌تی‌پی در کشور زیر اداره آنان پناهگاه ندارند و از آنان حمایت نمی‌کنند.

به نظر می‌رسد که مقام‌های پاکستانی به این گفته طالبان بهای چندانی قایل نیستند و همواره روی عملی‌سازی این اظهارات توسط طالبان تاکید کرده‌اند.

پیش از این شهباز شریف؛ نخست‌وزیر پاکستان نیز گفته بود که اعضای تی‌تی‌پی و فرماندهان این گروه در خاک افغانستان پناهگاه امن دارند و از آن‌جا حمله‌های شان را در خاک این کشور برنامه‌ریزی می‌کنند.

نظامیان پاکستانی در اوایل ماه جاری هجری خورشدی، آن‌چه که مقام‌های این کشور در پاسخ به رویداد کشته شدن ۱۶ ارتشی پاکستان عنوان کرده‌اند، حمله‌های هوایی را بر چهار بخش ولسوالی برمل پکتیکا انجام دادند که در نتیجه و به گفته طالبان، ۴۶ تن به‌شمول کودکان و زنان کشته شدند.

در حالی که وزارت خارجه پاکستان در پی این رویداد گفت که این حمله‌ها اعضای تی‌تی‌پی را در خاک افغانستان هدف قرار داده‌اند؛ اما طالبان گفته‌اند که این حمله‌ها بر «مهاجران وزیرستانی» انجام شده‌اند.

در همین حال، نخست‌وزیر پاکستان به تازگی در سخنرانی در اسلام‌آباد گفته است که این حمله‌های پاسخ «دندان شکن» به شبه‌نظامیان مخالف دولتش بوده است و او این گروه را «خوارج فتنه» عنوان کرده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟