وزیر دفاع سابق آلمان: حمله به افغانستان یک تجربه تلخ اما مهم بود

  • انتشار: ۱۳ سرطان ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 144616

توماس‌دی مازیر، وزیر دفاع آلمان در زمان نخست‌وزیری انگلا مرکل، در یک تحقیق پارلمانی این کشور گفته که مداخله نظامی آلمان در سال ۲۰۰۱ در افغانستان، یک تجربه ناخوشایند، اما مهم بوده است.

مازیر روز دوشنبه، ۱۲ سرطان، در این تحقیق که زیر نام «درس‌هایی از افغانستان» برگزار شده بود، گفته که این ماموریت تأثیر زیادی بر روحیه ارتش آلمان در میان متحدانش داشته است.

به گفته وی، آلمان به‌عنوان یک قدرت امنیتی، احترامی را به‌دست آورده که پیش از این در ناتو نداشت.

در همین حال، یوشکا فیشر، وزیر خارجه آلمان، در این تحقیق گفته است که اگر آلمان از کمک به افغانستان امتناع می‌کرد، بهای غیرقابل قبولی از نظر اعتبار و حسن نیت در پیمان نظامی ناتو پرداخت می‌کرد.

وی خاطرنشان کرده است که دولت وقت آلمان انتخاب جز شرکت در ماموریت سرنگونی طالبان نداشت.

فیشر افزوده است: «اگر نه می‌گفتیم، ساختار امنیتی آلمان را کاملاً در هم می‌شکستیم و می‌ریختیم.»

از جانبی هم، هیدماری ویچورک زئول، یک سوسیال دموکرات و وزیر توسعه آلمان در سال ۱۹۹۸، گفته که مداخله نظامی این کشور در افغانستان سبب شد تا زنده‌گی زنان و دختران افغانستانی برای یک نسل بهبود یابد.

زئول افزوده است: «به‌مدت ۲۰ سال، مردم زنده‌گی بسیار متفاوتی داشتند، بسیاری از آنان همچنان تلاش خواهند کرد تا زیر حاکمیت مجدد طالبان به برخی از این تغییرات پای‌بند باشند.»

گفتنی است که آلمان با حفظ پنج هزار سرباز در طول ۲۰ سال ماموریت نظامی ناتو در افغانستان، دومین شرکت‌کننده بزرگ از نظر شمار نیرو پس از امریکا بود.

پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به رهبری امریکا، پس از حملات یازدهم سپتامبر، به‌هدف سرنگونی طالبان وارد افغانستان شدند. و این پیمان پس از بیست سال ماموریت و در پی توافق امریکا با طالبان، افغانستان را ترک کردند و برای بار دوم زمینه به‌قدرت رسیدن دوباره این گروه را مساعد ساختند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *