وخامت وضعیت حقوق بشر در افغانستان؛ دیدبان حقوق بشر خواستار فشار دولت‌ها بر طالبان شد

  • انتشار: ۲۷ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 210821

دیدبان حقوق بشر با نشر گزارش سالانه‌ی خود اعلام کرد که وضعیت حقوق بشر افغانستان در سال ۲۰۲۴ با تشدید سرکوب زنان و دختران و گروه‌های اقلیت توسط طالبان بدتر شده و دولت‌ها باید طالبان را تحت فشار قرار دهند.

در این گزارش دیدبان حقوق بشر که امروز (پنج‌شنبه، ۲۷ جدی) منتشر شده، رویه‌های حقوق بشر در نزدیک به ۱۰۰ کشور بررسی شده است.

فرشته عباسی، پژوهشگر بخش افغانستان در دیدبان حقوق بشر گفته است: «سه سال پس از حکومت طالبان، سرکوب حقوق و آزادی‌ها تشدید شده است. دولت‌ها باید طالبان را تحت فشار قرار دهند تا به خشونت‌های خود علیه زنان و دختران پایان دهند و در عین حال فورا از ایجاد یک مکانیسم جامع پاسخ‌گویی سازمان ملل متحد حمایت کنند.»

طالبان پس از حاکمیت مجدد بر افغانستان محدودیت‌های شدید بر حقوق زنان و دختران وضع کرده‌اند. در حال حاضر زنان و دختران افغانستان از حق کار، آموزش و گشت‌وگذار آزادنه محروم هستند.

دیدبان حقوق بشر در گزارش خود با اشاره به قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، گفته است که این قانون زنان را از سفر یا استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی بدون سرپرست مرد و آوازخواندن در ملاءعام یا شنیده‌شدن صدای آنان در خارج از خانه منع می‌کند.

طالبان همچنین برخی زنان و دختران را به‌دلیل عدم پوشش مورد قبول این گروه بازداشت و زندانی کرده‌اند.

دیدبان حقوق بشر گفته است که طالبان در سال ۲۰۲۴ روزنامه‌نگاران و دیگر منتقدان خود را خودسرانه بازداشت و شکنجه کردند.

در گزارش دیدبان حقوق بشر به حملات داعش علیه غیرنظامیان اشاره شده و آمده است که داعش خراسان، چندین حمله را علیه اقلیت‌های قومی و مذهبی، به‌ویژه جامعه‌ی هزاره و همچنین حملاتی به طالبان انجام داد که باعث زخمی و کشته‌شدن غیرنظامیان شد.

داعش خراسان اخیرا مسئولیت دو حمله در ولایت بغلان که بیش از ۱۰ کشته برجای گذاشت و مسئولیت کشتن خلیل‌الرحمان حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان را برعهده گرفته است.

در گزارش دیدبان حقوق بشر درباره‌ی بحران اقتصادی افغانستان آمده است که این بحران باعث شد که بیش از نیمی از جمعیت (۲۳.۷ میلیون نفر) در سال ۲۰۲۴ به کمک‌های فوری بشردوستانه نیاز داشته باشند و ۲.۹ میلیون نفر در سطوح اضطراری گرسنگی قرار گیرند.

دیدبان حقوق بشر گفته است که کمک‌های مالی افغانستان باید با هدف رسیدن به نیازمندان و ایجاد راه‌حل‌های پایدار برای بحران اقتصادی افغانستان کمک کنند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *