هژمونی تاریخی-سیاسی و تفرقه اجتماعی
- انتشار: ۲۵ حوت ۱۳۹۹
- سرویس: دیدگاهسیاست
- شناسه مطلب: 108680

هژمونی تاریخی-سیاسی از آغاز تاکنون با استفاده از حیله ها و شگردها در کنار استفاده از زور و سرکوب سلطه و برتری خواهی خود را برکشور تحمیل نموده است. یکی از شیوه ها تفرقه اجتماعی و سیاسی درمیان ساکنین این کشور بوده است.
اینک که عصر دموکراسی و دوران جمهوریت خوانده می شود، برخلاف معیارها و ارزش های نوین، دست های پیدا و پنهان هژمونی تاریخی سعی دارد با برجسته ساختن و تیره نمودن فاصله های اجتماعی و تفاوت های طبیعی جامعه، مسیر و زمینه تداوم سلطه خود را فراهم و مستحکم سازد.
واقعیت دیگر در ارتباط این موضوع آنست که فقدان آگاهی انسانی و تاریخی در جامعه از یک سوی، استفاده جویی شخصی و جناحی تیکه داران قومی؛ هم چنین نبود رهبری سیاسی و اجتماعی آگاه و دلسوز ، نیز انفعال نیروهای روشنگر و ناتوانی در درک واقعیت های جامعه و ارتباط با مردم از جانب دیگر سبب شده است که تفرقه اجتماعی روز بروز اوج گرفته و ساختار بهم بافته جامعه را برای همیشه فروپاشد. نخستین پیامد این آفت آنست که در فضای جنگ همه برعلیه همه هژمونی تاریخی و سیاسی با فراغت خاطر حاکمیت تبعیض آلود خود را برای مدت طولانی دیگر بیمه شده خواهد یافت. ناگفته نماند که دست های آلوده و مغرض خارجی و قدرت های استفاده جو در دامن زدن به انشقاق اجتماعی و سیاسی مزید برعلت می باشد.
بنابراین شیطنت و تفرقه ای که امروز از آدرس ثبت نام اقوام و طوایف در تذکره الکترونیکی در جامعه پدیدار گشته است و اذهان عمومی را از مشکلات و چالش های اساسی منحرف ساخته است، یک دسیسه خطرناک و نابود کننده برای جامعه ما می باشد.
طبیعت استبداد و خودکامگی و راز بقای زمامداران و رهبران نابخرد و سودجو در این است که با برپاساختن جنگ های کوچک و انحرافی ، بتوانند حقیقت های مهم را درارتباط با سرنوشت جامعه پنهان ساخته و یا دگرگون جلوه دهند.
بیایید با روشن ساختن خردجمعی و احساس دردمشترک نسبت به سرنوشت نامعلوم مشترک خویش از سقوط در دام هژمونی تاریخی و سیاسی و حیله رهبران سودجوی قومی پیشگیری نماییم.
عبدالشکور اخلاقی
نظرات(۰ دیدگاه)