نگرانی انستیتوت مطالعات استراتژیک از تبدیل شدن رسانه‌های داخل افغانستان به دستگاه تبلیغاتی طالبان

  • انتشار: ۱۹ سنبله ۱۴۰۳
  • سرویس: اجتماعیتیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 193692

داوود مرادیان؛ رییس انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان‌ در انتقاد از برگزاری همایش خبرنگاران در تبعید و مسوولان رسانه‌های تحت حاکمیت طالبان در بلجیم، می‌گوید که رسانه‌های فعال در داخل افغانستان به ویژه شبکه «طلوع نیوز» به دستگاه تبلیغاتی طالبان تبدیل شده‌اند.

این در واکنش به این همایش که هفته گذشته در شهر بروکسل بلجیم برگزار شد، گفته‌است که این همایش بار‌ دیگر‌ نشان داد که هنوز هم بخشی از قشر پرسش‌گر افغانستان (خبرنگاران) از چیستی تداوم‌ منازعه در افغانستان بی‌خبر ‌و یا‌ بی‌تفاوت می‌باشند.

او با اشاره به حضور «خبرنگاران رسانه‌های زیر حاکمیت طالبان» به‌ویژه خبرنگاران تلویزیون طلوع در بروکسل افزوده که این رسانه از نشانی آزادی بیان به شهرت جهانی رسید و مالک آن یک‌ میلیونر و دارای مکان‌های مجلل در نیویورک، دوبی‌ و سیدنی‌‌ شد؛ اما پس از بازگشت طالبان تبدیل به بلندگوی‌ رسانه‌ای طالبان «با حمایت مالی قطر» شده است.

داوود مرادیان امروز دوشنبه، ۱۹ سنبله در حساب ایکس خود نوشته که اگر‌ قرار است که افغانستان پسا طالبانی بوجود آید، باید بین دو‌ طرف‌ خط‌بندی سیاسی و رفتاری ایجاد شود و خبرنگارانی که در‌ کابل در خدمت دستگاه طالبان گرفته‌اند نمی‌توانند و‌ نباید در‌کنار خبرنگاران ضد طالبان بنشینند.

او افزود که در‌ فردای بعد از حاکمیت طالبانی در افغانستان تمام کسانی‌ که در‌ خدمت دستگاه طالبانی هستند، باید پاسخگوی‌ رفتار ‌گزینشی خود باشند. به گفته‌ی او «ناچاری» دفاع مشروعی نخواهد بود و تاکید کرده که «بولانی فروشی» و پاک‌ کردن خیابان‌های‌کابل شرافت‌مندانه‌تر‌ از تبلیغاتچی بودن طالبان است.

آقای مرادیان در ادامه گفته که پشتیبانی دولت‌های اروپایی از جمله اتحادیه اروپا از این‌گونه نشست‌ها بار دیگر‌ واقعیت سیاست و نگاه دولت‌های اروپایی را به افغانستان به نمایش گذاشت.

رییس انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان‌ همچنین گفته که خیلی از اروپایی‌ها، وحشت و خشونت، زن‌ستیزی‌ طالبان را بخشی از ذات، فرهنگ ‌‌و‌ دین تمام مردم افغانستان می‌دانند؛ بنا براین بازگشت طالبان، اتفاق عجیبی برای آن‌ها نمی‌باشد.

او می‌گوید که موضوعاتی چون حقوق‌بشر، برابری زنان، دموکراسی، رسانه‌های آزاد از دید خیلی از اروپاییان منحصر به «باغ اروپا» می‌باشد نه در جنگل‌هایی مانند افغانستان.

با بازگشت طالبان و حاکمیت دوباره این گروه بر افغانستان، رسانه‌ها نیز به شدت از سوی این گروه کنترل می‌شود و رویکرد انتقادی رسانه‌ها از رژیم این گروه از بین رفته است. طالبان تا کنون ده‌ها خبرنگار را به دلیل گزارش‌های انتقادی از سیاست‌های شان بازداشت کرده‌اند و همچنین فعالیت چندین رسانه را متوقف کرده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟