نمایندگان امریکا در گفت‌وگو با طالبان: بازداشت شهروندان امریکایی مانع مهمی برای تعامل مثبت است

  • انتشار: ۱۰ اسد ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 147939

نمایندگان امریکا در گفت‌وگو با هیأت طالبان در قطر خواستار آزادی فوری و بدون قیدوشرط شهروندان امریکایی که در بازداشت طالبان به‌سر می‌برند شده‌اند و گفته‌ که بازداشت این افراد «مانع مهمی برای تعامل مثبت است».

توماس وِست، نماینده‌ی ویژه امریکا در امور افغانستان و رینا امیری، نماینده‌ی ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر در روزهای ۳۰ و ۳۱ جولای با هیأت طالبان به ریاست امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ی این گروه گفت‌وگو کرده‌اند.

در اعلامیه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا که شب گذشته (دوشنبه، ۹ اسد) منتشر شده، آمده است که هیأت امریکایی در دیدار با طالبان نگرانی عمیق خود را در رابطه با بحران انسانی ابراز و بر ادامه‌ی حمایت از سازمان‌های کمک‌رسان در افغانستان تأکید کرده‌ است.

به نقل از اعلامیه، نمایندگان امریکا از طالبان خواستند تا سیاست‌های‌شان را که باعث بدترشدن وضعیت حقوق بشر، از جمله حقوق زنان و جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان می‌شود، تغییر دهند.

وزارت خارجه‌ی امریکا افزوده است که نمایندگان این کشور درباره‌ی بازداشت‌ افراد، سرکوب رسانه‌ها و وضع محدودیت‌ها بر آزادی مذهبی در افغانستان هم قویا ابراز نگرانی کرده‌اند.

این وزارت گفته است که نمایندگان امریکا از خواسته‌های مردم افغانستان برای رعایت حقوق شان حمایت کرده‌اند.

در ادامه‌ی اعلامیه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا آمده است که نمایندگان این کشور با نمایندگان بانک مرکزی افغانستان و وزارت مالیه که تحت مدیریت طالبان است، دیدار کرده تا در مورد وضعیت اقتصاد افغانستان و چالش‌هایی که سکتور بانکی با آن روبه‌رو است گفت‌وگو کنند.

به نقل از اعلامیه، مقام‌های امریکایی با اشاره به داده‌های اخیر که نشان‌دهنده‌ی کاهش تورم، رشد صادرات و واردات کالا در افغانستان در سال ۲۰۲۳ است، برای گفت‌وگوی فنی درباره‌ی مسائل ثبات اقتصادی ابراز آمادگی کرده‌اند.

نمایندگان امریکا همچنین برانجام تعهد طالبان برای عدم استفاده از خاک افغانستان علیه آن کشور و متحدانش تأکید کرده‌اند.

وزارت خارجه‌ی امریکا گفته است که هیأت امریکایی اذعان کرده است که حملات تروریستی در افغانستان در مقیاس بزرگ علیه غیرنظامیان کاهش یافته است.

در اعلامیه‌ی این وزارت آمده است که مقام‌های امریکایی بر آزادی فوری و بدون قیدوشرط شهروندان امریکایی بازداشت‌شده تأکید کرده و «خاطرنشان نمودند که این بازداشت‌ها مانع مهمی برای تعامل مثبت است».

روشن نیست که چند نفر از شهروندان امریکایی در بند طالبان است.

در ادامه‌ی اعلامیه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا آمده است که نمایندگان این کشور درباره‌ی ادامه‌ی فروش و قاچاق مواد مخدر ابراز نگرانی و آمادگی خود را برای ادامه‌ی گفت‌وگو در مورد مبارزه با مواد مخدر ابراز کرده‌اند.

تأکید بر فوریت بهبود وضعیت حقوق بشر در افغانستان
رینا امیری، نماینده‌ی ویژه امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان می‌گوید که بنابر اصرار گسترده‌ی شهروندان و مدافعان حقوق بشر به ضرورت تعامل مستقیم با طالبان در مورد حقوق بشر، به‌ویژه محدودیت‎‌های شدید علیه زنان و دختران، به گفت‌وگوهای امریکا با طالبان پیوسته است.

امیری در رشته‌توییتی نوشته است که در جریان دو روز گفت‌وگو، هیأت امریکا به‌طور جمعی و مکرر بر فوریت بهبود وضعیت حقوق بشر در افغانستان تأکید کرده‌ است.

او گفته است: «ما خواستار رفع محدودیت‌ها بر زنان و دختران، از جمله دسترسی به تحصیل و کار، آزادی بازداشت‌شدگان و پایان‌دادن به مجازات جسمی و سرکوب رسانه‌ها و آزادی بیان شدیم.»

امیری می‌گوید که هیأت امریکایی تأکید کرده است که احترام به حقوق بشر برای دستیابی به امنیت، پیشرفت اقتصادی و ثبات، حفظ امید و سرمایه‌ی انسانی و «بهبود جایگاه در کنار جامعه‌ی بین‌المللی نقش اساسی دارد».

اظهارات طالبان درباره‌ی گفت‌وگوهای دوحه
وزارت خارجه‌ی طالبان می‌گوید که هیأت این گروه دو روز متواتر با نمایندگان امریکا در قطر روی اعتمادسازی میان دو طرف، برداشتن گام‌های عملی در این‌ راستا، حذف فهرست‌های سیاه و برداشتن تحریم‌ها، آزادسازی ذخایر بانک مرکزی افغانستان، حفظ ثبات اقتصادی این کشور، مبارزه با مواد مخدر و موضوعات حقوق بشری گفت‌وگو کرده‌ است.

عبدالقهار بلخی، سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان در رشته‌توییتی نوشته است که هیأت طالبان یک‌بار دیگر تأکید کرده است که برای اعتمادسازی مهم است تا فهرست‌های «سیاه و جایزه» برداشته و ذخایر بانکی آزاد شود.

برخی از سران طالبان در فهرست سیاه امریکا و سازمان ملل قرار دارند. پولیس «اف‌بی‌آی» امریکا برای بازداشت برخی اعضای طالبان، از جمله سراج‌الدین‌ حقانی، سرپرست وزارت داخله‌ی این گروه جایزه تعیین کرده است‌.

بلخی در ادامه نوشته است که هیأت طالبان با نمایندگان امریکا درباره‌ی کمک‌های بشردوستانه، رفت‌وآمد آزادانه به افغانستان و دسترسی شهروندان این کشور به خدمات قنسولی در سراسر جهان نیز گفت‌وگو کرده‌ است. او افزوده است که هیأت‌های طالبان و امریکا بر «تداوم چنین نشست‌ها، تفاهم و تعامل تأکید کرده‌اند».

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *