نصیراحمد فایق: هزارهها و شیعیان در معرض حملات هدفمند قرار دارند
- انتشار: ۳ عقرب ۱۴۰۲
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 157957
نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل گفته است که جوامع اقلیتهای قومی و مذهبی، از جمله هزارهها، شیعیان و سیکها در معرض حملات هدفمند، قتلهای خودسرانه، بدرفتاری، آوارگی و مجازاتهای دستهجمعی قرار دارند.
فایق این اظهارات را روز سهشنبه، ۲ عقرب، در هفتادوهشتمین نشست کمیته سوم شورای امنیت سازمان ملل متحده مطرح کرده است.
او در این نشست دربارهی وضعیت پناهجویان و مهاجران اهل افغانستان در کشورهای همسایه نیز صحبت کرده است.
او گفته است که مهاجرین افغانستانی با چالشهای جدی مربوط به وضعیت قانونی، حفاظت و آسیب پذیری در برابر سوءاستفاده در کشورهای میزبان مواجه هستند.
سرپرست نمایندهگی افغانستان در سازمان ملل متحد افزوده است: «ما از سخاوت کشورهایی که در طول سالها میزبان پناهجویان افغانستانی بودهاند ستایش میکنیم. ما انتظار داریم که پاسخ آنها باید با شفقت و تعهد استوار به اصول بشردوستانه هدایت شود.»
نصیر احمد فایق همچنان در این نشست یک بار دیگر تاکید کرد که وضعیت حقوق بشر در افغانستان تحت تسلط طالبان «عمیقاً» نگران کننده است.
او اضافه کرد که بحران انسانی ناشی از عدم وجود حکومت پاسخگو آسیب پذیری، استثمار، سوءاستفاده و رادیکالیزه شدن زنان و دختران را تشدید میکند.
فایق گفت که افزایش ازدواجهای کودکان و اجباری، در کنار افزایش خشونتهای خانوادهگی و قتلهای مربوط به جنسیت، نگران کننده است و عدم دسترسی به راهحلهای قانونی و عدالت، خشونت علیه زنان را تداوم میبخشد و مصونیت از مجازات را برای «چنین جنایات فجیعی» تقویت میکند.
وی افزود: «جامعه جهانی برای رسیدهگی به این تخلفات و حفاظت از حقوق و رفاه مردم افغانستان و تضمین یک حلوفصل همه جانبه که به تشکیل یک ساختار سیاسی مشروع و گسترده منجر شود، اقدام هماهنگ انجام دهد.»
گفتنی است که ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان نیز در تازهترین گزارش خود به این سازمان گفته که افغانستان با ترکیب از چالشها، از جمله وخامت وضعیت حقوق بشر بهدلیل سیاستها و اقدامات سرکوبگرانه طالبان، فرهنگ معافیت از مجازات، بحران انسانی و اقتصادی مداوم، زمینلرزههای مرگبار اخیر و احتمال بازگشت اجباری مهاجران مواجه است.
بنت تاکید کرده که همه اینها مستلزم اقدام فوری برای جلوگیری از رنج بیشتر و بیثباتی احتمالی در کشور و منطقه است.
نظرات(۰ دیدگاه)