مناطق قبیله‌ای دوطرف دیورند «خطرناک‌ترین مکان جهان» است

  • انتشار: ۳ حمل ۱۴۰۴
  • سرویس: امنیت و حوادثبین الملل
  • شناسه مطلب: 219017

نیویارک تایمز گزارش داده که مناطق قبیله‌ای در امتداد مرز افغانستان و پاکستان «خطرناک‌ترین مکان در جهان» است و پاکستان در تلاش «ناکام» ادغام این منطقه به دولت این کشور است.

نیویارک تایمز با نشر گزارش تازه‌ای، مناطق قبیله‌ای در امتداد مرز افغانستان با پاکستان را «خطرناک‌ترین مکان روی زمین» عنوان کرده و گفته است که دولت پاکستان در تلاش «ناکام» ادغام این منطقه به دولت فدرال این کشور است.

در این گزارش آمده است که بارک اوباما؛ رییس جمهور پیشین امریکا این منطقه را پیش از این «خطرناک‌ترین مکان در جهان» نامید و اکنون تلاش‌های پاکستان برای ادغام آن توسط بسیاری در منطقه به عنوان یک شکست تلقی می‌شود.

نیویارک تایمز افزوده است که این مناطق مدت‌ها می‌شود که به «بی‌قانونی و ستیزه‌جویی» شهرت دارند؛ اما دولت پاکستان که با نظارت جهانی بر سر حضور گروه‌های مرتبط با القاعده و طالبان مواجه است، در سال ۲۰۱۸ میلادی، اقدام به بازنگری در حکومت نیمه خودمختار کرد.

دولت پاکستان مناطقی را که به عنوان مناطق قبیله‌ای تحت اداره فدرال شناخته می‌شد در چارچوب اصلی سیاسی و قانونی این کشور ادغام کرد و قول پیشرفت اقتصادی و کاهش خشونت را داد.

اما بر بنیاد این گزارش، موج تازه تروریزم به‌ویژه پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی، بسیاری این تلاش‌های پاکستان را نقش بر آب کرده است.

این روزنامه به نقل از موسسه اقتصاد و صلح که یک اندیشکده بین‌المللی است، گزارش داده است که حملات در پاکستان به شدت افزایش یافته و با بیش از یک هزار کشته در سراسر کشور در سال گذشته، در مقایسه با ۲۵۰ مورد در سال ۲۰۱۹، افزایش کم پیشینه داشته است.

این در حالی است که این موسسه پاکستان را به عنوان یکی از کشورهایی که بیش‌ترین آسیب را از تروریزم می‌بیند، رتبه دوم را پس از بورکینافاسو در افریقا، داده است.

در گزارش نیویارک تایمز آمده است که مشکلات این منطقه را می‌توان به قوانین سخت دوران استعماری که بیش از یک قرن در اجرا بود و برای کنترل جمعیت بود، نه خدمت به آن، ردیابی کرد؛ اما وضعیت حقوقی مبهم مناطق قبیله‌ای و نزدیکی آن‌ها به افغانستان نیز قبایل این منطقه را به یک گرو ژئوپلیتیک تبدیل کرده است.

کارشناسان می‌گویند که ادغام این منطقه توسط دولت پاکستان، مسائل ریشه‌ای را حل نکرده است. نظم و قانون رو به وخامت یک چالش بزرگ دیگر برای این کشور ۲۵۰ میلیون نفری است که با بی‌ثباتی اقتصادی و آشفتگی سیاسی دست و پنجه نرم می‌کند.

این در حالی است که پس از برگشت طالبان افغانستان به قدرت، حمله‌های «هراس‌‌افکنی» و فعالیت‌های گروه‌های ضد دولت پاکستان به‌ویژه تی‌تی‌پی در خاک این کشور، به گونه بی‌پیشینه افزایش یافته است.

مقام‌های پاکستانی بارها طالبان افغانستان را در حمایت از تی‌تی‌پی و پناه دادن به این گروه در قلمرو تحت حاکمیت‌شان متهم کرده‌اند؛ ادعایی که از سوی طالبان رد شده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *